James Suckling en Lalique lanceren een 100 punten wijnglas

james suckling lalique wine glass

Amerikaanse wijncriticus James Suckling is samen met kristalfabriek Lalique gestart met de verkoop van een 100 punten wijnglas.

James Suckling is een bekend wijncriticus waar wij als Wijngekken nog veel van kunnen leren. Suckling reisde de hele wereld al af met zijn – als standaarduitrusting – 4 wijnglazen van Riedel in een lederen tas. Samen met zijn vier Riedel-glazen heeft Suckling al meer dan 150.000 wijnen geproefd tijdens zijn periode bij Wine Spectator en daarna. Hij geloofde in zijn glazen, maar nu is het tijd geworden voor één standaard glas. Een glas voor witte, rode en rosé wijnen. Of het nu een Beaujolais Nouveau is of een Italiaanse topper als een Brunello di Montalcino of Cheval Blanc uit de Saint-Emilion.

Het 100 punten glas

Het 100 punten glas is een neo-klassiek en in stijl ontworpen glas, volgens Suckling. Het is geen nieuw concept aangezien Riedel ook al zo een glas heeft in hun collectie. Het 100 punten wijnglas is wel een glas dat door iemand ontworpen is met ontzettend veel ervaring in het wijnproeven. Suckling schrijft en proeft ook voor tijdschriften als de Hong Kong Tatler, Macau Tatler en de Singapore Tatler. Het zijn allemaal luxe tijdschriften en het 100 punten glas behoort ook tot deze categorie. Samen met Rene Lalique heeft James Suckling het glas ontworpen. Het is gebaseerd op de art deco én de art nouveau met een steel van matglas en het bied enorm veel functionaliteit en is daarbij ook nog eens ontzettend mooi. Wat belangrijker is: het schijnt ook nog eens beter te zijn voor het ruiken en het proeven van de wijn.

Suckling is ook nog bezig met een Champagne-glas. De originele flute ‘laat niet alle aspecten zien van de de Champagne’. Wanneer de lancering is van deze onbekende flute of wijnglas, is helaas nog niet bekend.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin