
Ik heb het boek “jaloersmakende wijn” van Peter Klosse gelezen. Het boek is een aanrader voor een ieder die affiniteit heeft met wijn en gastronomie.
Wij hebben al eerder aandacht besteed aan deze nog niet zo lang geleden verschenen “culiroman” van Peter Klosse. In het artikel “Jaloersmakende wijn is een spannende thriller in de wijnwereld” kun je er meer over lezen. Nu ik het boek zelf heb gelezen, kan ik alleen maar beamen wat er in dat artikel staat.
Jaloersmakende wijn is een uitermate boeiend boek wat aanzet tot nadenken. Het vraagt van de lezer wel enige basiskennis over het maken van wijn. Die kennis zullen de meeste lezers van dit boek wel hebben want mensen die niet geïnteresseerd zijn in wijn en/of gastronomie, zullen dit boek niet zo snel kopen.
Het verhaal is spannend en leest goed weg. Af en toe worden er wat sprongen in de tijd gemaakt. Het boek geeft een inkijkje in de macht en werkwijze van grote bedrijven en de impact van technische innovaties in de landbouw. Hun werkwijze wordt realistisch en kritisch beschreven. Verder worden onderlinge familieverhoudingen en spanningen tussen de hoofdpersonen en hun belangen/beweegredenen goed weergegeven. Hierdoor “pakt” het verhaal je en blijf je lezen.
Klosse maakt zich zorgen over de kwaliteit van ons eten en als je dit boek hebt gelezen begrijp je waarom. Niet iedere verandering is een verbetering, maar de huidige systemen in de voedselindustrie moeten op de schop. Wij moeten als mensen op een andere manier tegen voedsel gaan aankijken. Wil je meer weten? Koop het boek en lees het!
Waar is Jaloersmakende wijn te koop?
‘Jaloersmakende wijn’ is online verkrijgbaar en bij Hotel Gastronomique De Echoput. Mis deze kans niet om een kijkje te nemen in de fascinerende wereld van wijn en culinaire spanning!
Meer weten of wil je het boek bestellen? Kijk dan op https://academievoorgastronomie.nl/