Jacobus Boelen, een doorbraak?

jacobus boelen logoDoorbraak heb je in de medische wereld, maar ook in de wijnwereld.

Af en toe komt er een interessant bericht in je mailbox waarbij je gelijk kippenvel krijgt. Een doorbraak, op zijn kop zetten van de wijnwereld en al dat soort leuzen werden om mijn oren geslingerd.

Vol emotie kwam ik in het Eye gebouw in Amsterdam aan. Het nieuws van de eeuw komt binnen afzienbare tijd naar mij toe. In de zaal werd het nog eens breed aangekondigd, het grootste nieuws sinds 1733 zou snel tot mij komen. In mijn gedachten gingen al verschillende mogelijkheden door mijn hoofd. Zou Oud Reuchlin & Boelen worden overgenomen door een buitenlandse multinational? Zouden ze bij Oud Reuchlin & Boelen een nieuwe fusie in de maak hebben met een andere grootheid in de Nederlandse wijnwereld? Geen idee.

Gespannen zat ik in de volle zaal waar de spanning te snijden was en het grote woord kwam er eindelijk uit. Oud Reuchlin & Boelen wordt opgesplitst in delen en dat heeft zo zijn redenen.

Oud Reuchlin & Boelen beheert de Nederlandse wijnwereld

Je moet niet vergeten dat Oud Reuchlin & Boelen importeur is van vele bekende merken. Namen als Taittinger, Pasqua, Lindeman’s in Amerika, Dow uit Portugal, maar ook de Nederlander Ilja Gort hoort tot deze club. Het zijn maar een paar bekende namen in de wijnwereld. Zeker geen onbekende namen en bedrijven. Die bedrijven willen allemaal goed bedient worden en er is wel degelijk een hiërarchie, daarom is de afsplitsing.

Jacobus Boelen is nu een feit. Het premium merk van Oud Reuchlin & Boelen is een feit. Het high end van de wijnwereld heeft een eigen adres en daar hoort ook een eigen marketing en verkoop bij. Geen groot en log bedrijf, maar een bedrijf die snel en klantgericht kan handelen.

Op 5 oktober is het een feit, die dag lanceerde Oud Reuchlin & Boelen zijn nieuwe aanpak onder de naam Jacobus Boelen. Hiermee richt de wijnimporteur zich specifiek op de top gastronomie. “We zien dat de top gastronomie in Nederland de laatste jaren trendsettend is en een positieve ontwikkeling doormaakt. Daarom verdient dit segment een aparte en onderscheidende bewerking. Met een exclusief assortiment, wijn en wijn-spijs advisering voor zowel de ondernemer als de sommelier”, aldus Eric Welles, directeur van Oud Reuchlin & Boelen.

Over Jacobus Boelen en OR&B

Op 16 oktober 1733 schreef Johannes Boelen zich in als Wijncooper in Amsterdam. In een reeds bestaande wijnkoperij startte hij zijn eigen onderneming. Het bedrijf werd eeuwenlang van generatie op generatie overgedragen en groeide uit tot een toonaangevende handelsonderneming in kwaliteitswijnen en gedistilleerd. Na de verkoop aan Bols was Jacobus Boelen één van de bedrijven die gezamenlijk fuseerden tot een nieuwe onderneming Oud Reuchlin & Boelen. Anno 2015 is de naam Jacobus Boelen weer terug op de markt, als het onderdeel van OR&B dat zich richt op de top gastronomie.

OR&B is de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven, horecatoeleveranciers en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede merken portfolio.

Voor meer informatie, zie: www.jacobusboelen.nl.