Is de ultieme Penfolds Wijncollectie iets voor jou?

De ultieme Penfold Wijncollectie

Er zijn Penfolds collecties en er zijn Penfolds collecties. Visueel aantrekkelijk en met stamboom, waarschijnlijk is dit de mooiste collectie wijnen van de wereld, en …begeerd door velen.

Hedonism Wijnen uit Londen in Groot Brittannië biedt een kans om te investeren in een stuk van de geschiedenis van het wijnmaken: ‘The Penfolds Collection’. In wat wordt gezien als de beste en mooiste collectie van Penfolds wijnen die ooit verkocht wordt. ‘The Penfolds Collection’ omvat een volledige verticale serie van wijnen van de Grange Hermitage verspreid over zes decennia. Dit is inclusief de eerste experimentele jaargang van 1951 tot en met de huidige jaargang 2007. Elke fles is geverifieerd en ondertekend door Penfolds Hoofd Wijnmakers in verschillende klassen, Max Schubert, John Duval en Peter Gago mochten hun handtekening zetten op deze mooie en simpel vormgegeven etiketten. Dit waren en zijn de meesters van de Grange van het verleden, het heden en de toekomst.

Hoofd verkoper van Hedonism Wijnen Alistair Viner zei over deze collectie van de Grange: “Dit is een ongelooflijke kans die je maar één keer in je leven krijgt om iets écht bijzonders in de wereld van de wijn te kopen. Een van ’s werelds mooiste en grootste wijngaarden van Australië en misschien wel de hele wereld.”

‘De Penfolds Collection’ bevat een aantal legendes uit de wijnwereld. De 1955 Grange Hermitage werd genoemd in de top 12 wijnen van de twintigste eeuw door Wine Spectator Magazine. De jaargang 1990 werd uitgeroepen als ‘Wijn van het Jaar’ door hetzelfde tijdschrift in 1995 en ook in 1995 haalde de Grange Hermitage 1976 de magistrale 100 punten door de meest invloedrijke wijncriticus van de wereld, Robert Parker. Dit is slechts een kleine greep uit de uitmuntende collectie van wijnen van de Grange Hermitage van over zes decennia.

En wat kost de collectie van de Grange Hermitage?

‘De Penfolds Collection’ wordt verkocht door Hedonisme Wines uit Londen en gaat over de toonbank van £ 1,2 miljoen oftewel 1,47 miljoen euro. Veel van deze series zijn niet voorradig. Dus ook hier gaat de uitspraak op van op=op.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin