Wat is de beste wijnbar van Nederland

Wat is de beste wijnbar van NederlandBen je wijnliefhebber? Dan kun je niet om de vraag heen: Wat is de beste wijnbar van Nederland.

Afgelopen november stond geheel in teken van de publieksronde van de allerleukste verkiezing van het jaar: ‘Wine bar of the Year 2018’. Met 150 deelnemende wijnbars en meer dan 12.000 stemmen is deze editie weer populairder dan vorig jaar. De tien wijnbars met de meeste stemmen zijn samen met de vijf wijnbars die de jury heeft aangedragen door naar de volgende ronde.

Deze 15 wijnbars worden tijdens een mystery visit gekeurd, en na juryberaad zal bekend worden welke wijnbar zich ‘Wine bar of the Year 2018’ mag noemen. De winnaar wint naast eeuwige roem een Coravin Wine Preservation System en een geheel verzorgde trip naar Moët & Chandon met overnachting voor twee personen.

 

Top 15 Wat is de beste wijnbar van Nederland

De competitie ‘Wine Bar of the Year’ startte in 2014 en is jaarlijks een groot succes. Ook dit jaar werd door de wijnbars alles uit de wijnkast getrokken om zoveel mogelijk stemmen binnen te slepen. Uit de publieksstemmen en de wijnbars aangedragen door de vakjury is een top 15 gevormd. Op alfabetische volgorde:

4850 in Amsterdam
Barrel Wijnlokaal in Groningen
Bistro en wijnbar BRUUT in Enschede
Bodega 32 in Gouda
Mofongo’s in Groningen
Nic & ik Wine and Food in Zutphen
Petit Louis in Wageningen
SHIRAZ in Amsterdam
Vinck in Hoorn
Vindom in Oldenzaal
Wijn- en eetbar Most in Utrecht
Wijnbar Cru in Tilburg
Wijnbar het Eigendom in Rotterdam
Wijnbar Paskamer in Amsterdam
Zuster Margaux in Amersfoort

Deze wijnbars zullen verder strijden om de titel ‘Wine bar of the Year 2018’. De winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdag 6 januari om 16.00 uur op het ‘Alles Over Wijn’ plein op de Horecava 2019. De wijnbars worden beoordeeld op verschillende facetten.

Want wat maakt een wijnbar dé beste wijnbar van Nederland? Er wordt o.a. gekeken naar de hoeveelheid open wijnen, aanwezige kennis van het personeel, het juiste glaswerk, bijpassende gerechten en of er een overzichtelijke wijnkaart wordt gepresenteerd.

Vakjury
De jury bestaat uit Sharon van Lokhorst (wijnjournalist Entree Magazine en JFK), Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en specialbite.nl), Ron Vermeulen (hospitality expert en food-market.nl), Romy Kooij (wijndocent, wijnjournalist en miss-winelane) en Robert Verhoeven (mede-eigenaar van Pitch PR en oprichter van wine-bars.nl).

#wijnbar #bestewijnbarvannederland #wijndrinken