Invloedrijkste vrouwen in de wijnwereld. 7. DEBRA MEIBURG MW

Debra Meiburg

Nummer 7 in de top 10 van de invloedrijkste vrouwen in de wijnwereld is Debra Meiburg MW.

Deze in Californië geboren wijnjournaliste en wijndocent werd als eerste Master of Wine in Azië verkozen. Dit gebeurde in 2008. Met de hulp van de Hong Kong Trade Development Council, richtte zij in in hetzelfde jaar de ‘Cathay Pacific Hong Kong International Wine & Spirit Competition’, de grootste wijn wedstrijd in Azië.

Meiburg, die eigenlijk opgeleid is als accountant, was werkzaam bij PricewaterhouseCoopers in Hong Kong voordat zij de overstap maakte naar de wijnwereld. In 2007 werd zij uitgeroepen als de meest invloedrijke Wijn Journalist in Hong Kong. Zij is verbonden aan en schrijft een wekelijkse column in de South China Morning Post. Ook heeft zij aan aantal boeken geschreven over….wijn.

Meiburg is ook producent en gastvrouw van ‘Taste the Wine “een TV-show over wijnreizen. Ze is ook bedenkster en gastvrouw van een wekelijkse online video-interview-serie “Meet the Winemaker”, gelanceerd in december 2009. Meiburg interviewt wijnmakers, wijnboeren en andere belangrijke figuren in de wijnwereld. Deze leuke wijnvideo’s zijn ook te bekijken op Youtube.

In deze video stelt Debra Meiburg zich aan u voor….

http://www.youtube.com/watch?v=tkoSXqauxcI

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!