Invloedrijkste vrouwen in de wijnwereld. 4. BARONES PHILIPPINE DE ROTHSCHILD

Barones Philippine de Rothschild

Nummer 4 in de top 10 van de invloedrijkste vrouwen in de wijnwereld is Barones Philippine de Rothschild.

Barones Philippine, die tegenwoordig alweer de respectabele leeftijd heeft van 79 jaar, noemde zichzelf in haar vroege jonge jaren Philippine Pascale. Zij trad op als artieste in het Parijse nachtleven.

Nadat zij haar vader Baron Philippe de Rothschild ging bijstaan tijdens het runnen van het door haar vader opgebouwde wijnimperium van De Rothschilds ging zij permanent wonen op Chateau Mouton Rothschild.

Maar de Barones heeft niet alleen de Premier Grand Cru onder haar hoede, nee er zijn meer chateaux en wijndomaines die zij onder haar vleugels heeft. Zo behoren ook Chateau Clerc Milon, Chateau d’Armailhac, Mouton Cadet, de Californische topwijnmakerij Opus One en Viña Almaviva (top Chili) tot haar stal.

Is zij alleen bezig met wijn? Nee. Ook kunst is een grote passie van haar.

Tegenwoordig heeft zij samen met haar neef Baron Eric de Rothschild, die Chateau Lafite Rothschild een beetje in de gaten houdt, een onderneming opgericht in de Champagnestreek. Champagne Barons de Rothschild is het kind gaan heten….

Als je alles te weten wilt komen over Chateau Mouton Rothschild en haar etiketten dan zit je goed bij de WijnGekken. Wij hebben namelijk het allergrootste Nederlandse naslagwerk over dit chateau en dat kan je HIER vinden.

Hier nog een video van de Barones…

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!