Invloedrijkste vrouwen in de wijnwereld. 3. ANNETTE ALVAREZ-PETERS

ANNETTE ALVAREZ-PETERS

Nummer 3 in de top 10 van de invloedrijkste vrouwen in de wijnwereld is Annette Alvarez-Peters.

Annette Alvarez-Peters is de directeur van de wijninkoopafdeling van retailer Costco in Amerika. Zij is verantwoordelijk voor de wijnen die honderdduizenden mensen elke dag kopen.

Costco is de grootste Amerikaanse importeur van Franse wijnen en de op vier na grootste retailer in de VS. Dit bedrijf maakt meer dan $ 1 miljard omzet per jaar in de wijn, met inbegrip van de topwijnen, zoals Chateau Mouton Rothschild en Petrus. Alvarez-Peters ziet het allemaal gewoon als alle andere goederen die verkocht moeten worden Het is “gewoon een drank” en “niets anders dan wc-papier” verklaarde zij in een interview.

Zij staat aan het hoofd van een team van 17 internationale en binnenlandse wijnkopers. Alvarez-Peters studeert ook voor Master of Wine.

De voormalige koper Costco, David Andrew, was een echte wijnliefhebber. Hij verliet het bedrijf in 2003. In een Amerika met meer wijn professionals dan ooit tevoren, heeft Costco geen reden gezien om hem te vervangen door een wijnkoper en wijndeskundige die daadwerkelijk iets wist over wijn. In feite, voordat Alvarez-Peters de baan aangeboden kreeg, werkte ze bij Costco als verkoper voor de audio-afdeling. Maar wat is het verschil, toch?

Hier nog een video van Annette Alvarez-Peters…

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!