Tijdens de Wijnfeesten in Groesbeek, eind september 2012, hebben wij ook een bezoekje gebracht aan Wijngaard van Ditshuizen. Een interview.
Wie bent u en welke wijngaard vertegenwoordigt u?
Carel van Ditshuizen (Familie van Ditshuizen) van Wijngaard van Ditshuizen
Waar is uw wijngaard gevestigd en sinds wanneer bent u al bezig?
Groesbeek, sinds 2005 een wijngaard. Daarnaast al meer dan 40 jaar biologische groenten en fruit.
Hoe groot is uw wijngaard en hoeveel bezoekers ontvangt u (ongeveer) per jaar?
De wijngaard is 0,75 hectare. Wij ontvangen ongeveer 150 tot 250 mensen per jaar (maximaal 15 personen voor rondleidingen).
Met welke druivensoorten werkt u en wat voor soorten wijn maakt u?
Pinotin, Cabernet Blanc, Johanitter, Regent (vanaf het voorjaar 2013 ook Cabertin).
Wijnen: Pinotin, Cabernet Blanc en Rose.
Kunt u iets specifieks vertellen over het vinificatieproces in uw wijnmakerij?
Wij bottelen onze wijnen bij Wijnhoeve de Colonjes, hier in Groesbeek.
Wat is uw best verkochte wijn?
Pinotin.
En die is niet verkeerd, kijk maar eens HIER!
Welke wijn- of wijngebied heeft uw eigen voorkeur en waarom?
Wijn van eigen bodem is nog het lekkerst, omdat je hiervoor gewerkt hebt en je weet waar het vandaan komt.
Waar bent u in uw wijnbedrijf het meeste trots op?
Een wijngaard in Nederland is uniek en ik ben er trots op dat wij een wijn produceren waar onze familienaam op staat.
Wat zou u in de toekomst willen veranderen binnen uw bedrijf?
Zoon en dochter gaan het overnemen en zullen het verder uitbreiden en met nieuwe innovatieve ideeën komen, om het maken van wijn in Nederland meer rendabel te maken.
Welke collega(’s) wijnmakerij(en) in Nederland/België) zou u terug willen zien in de 10 vragen van….?
Ik zou graag Wijngaard de Plack uit Groesbeek terug willen zien, mocht deze er nog niet in staan.
Het interview met Wijngaard de Plack is HIER te vinden!
Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!