International Ambassador Sula wijnen bezoekt Nederland

sula2Cecilia Oldne, de international brand ambassador van Sula Vineyards, is 19 maart even in Nederland geweest om de wijnen van dit grootste en meest vooraanstaande Indiase wijnhuis te presenteren. De wijnen van Sula zijn sinds 2 jaar in Nederland op de markt en worden geïmporteerd door Asian Wines in Hazerswoude-Rijndijk. Zowel de top horeca als de consument is zeer enthousiast over Sula wijnen. Vandaar dat een bezoek van Cecilia Oldne, om de wijnen nog eens extra onder het voetlicht te brengen, niet uit kon blijven.Cecilia is Zweedse van origine en is opgeleid als sommelier. Daarnaast heeft ze een achtergrond in international business & marketing en als wijnschrijver. Sinds 2007 werkt ze bij Sula en is hier niet alleen verantwoordelijk voor de internationale markt, maar overziet ook alle communicatie, waaronder Sociale Media, opleidingen van het personeel en internationale proeverijen.

Sula Vineyards en duurzame wijnbouw
Sinds haar oprichting heeft Sula snel naam gemaakt als het toonaangevende premium wijnmerk van India. Sula ziet het als haar taak om niet alleen goede wijn te maken, maar om dit ook op een verantwoorde en duurzame manier te doen, voor zowel de mens als de natuur. Zo zijn energie beperkende maatregelen als zonnepanelen, geoptimaliseerde druppel irrigatie en watermanagement al jaren standaard ingevoegd. Door deze maatregelen is Sula zowel nationaal als internationaal een toonaangevend wijnbedrijf, dat haar wijnen exporteert naar meer dan 70 landen.

Indiase wijnen
De Indiase wijnen van Sula Vineyards komen uit de beroemde Nashik Vallei, gelegen op zo’n 180 kilometer ten noordoosten van Mumbai. Nashik is van oudsher een agrarisch gebied en is nu de grootste en snelst groeiende wijnstreek van India. Na uitvoerig onderzoek bleek het klimaat van Nashik perfect voor wijnbouw te zijn. Niet verwonderlijk omdat de klimatologische omstandigheden van deze streek overeenkomen met bekende wijnregio’s in Spanje, Californië en Australië. In 1997 werden de eerste Franse wijnstokken van Sauvignon Blanc en Chenin Blanc in India aangeplant. Drie jaar later maakt Sula Vineyards daarvan de eerste wijnen, die sindsdien alom geprezen worden om hun kwaliteit en frisheid. Na de Nashik Vallei is ook de nabijgelegen Dindori Vallei aangeplant met internationale druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Shiraz, Zinfandel, Merlot, Viognier en Riesling.

Uiteraard hebben de WijnGekken een aantal wijnen geproefd van Sula.
Proefnotities van Sula wijnen vind je hier.