Intel maakt elektriciteit uit wijn

electriciteit uit wijn 1

Intel maakt elektriciteit uit wijn, wie dacht dat wijn alleen goed was om te drinken, heeft het helemaal mis, dat heeft de processorfabrikant nu wel bewezen.

Wijn, de mooie godendrank waar de WijnGekken zoveel over schrijven en proeven. Wijn, goed voor allerlei kwaaltjes. Wijn, goed voor de ontspanning en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Wijn is ook een industrie waar miljoenen, zo niet miljarden in omgaat. Gaat wijn nu ook de nieuwe concurrent worden voor zonnepanelen en windmolens? Nee, zover is het nog niet.

Lees ook…
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=8 range=”monthly” title_length=22 cat=”6″ ]

Op het IDF (Intel Developer Forum) in San Francisco heeft Intel, de grootmacht in processoren en aanverwante hardware, laten zien dat je elektriciteit kan opwekken uit een glas rode wijn. Door twee connectoren te plaatsen aan een wijnglas konden ze bij Intel een processor en een versnellingsmeter laten werken.
Details over de opstelling zijn niet bekendgemaakt en het zal volgens Intel nog lang duren voordat deze opstelling toegepast zou kunnen worden.
Deze conceptopstelling van Intel verbruikt dusdanig weinig energie dat deze kan werken op de chemische energie die aanwezig is in een glas wijn. Intel, die marktleider is in processoren die weinig zeer energiezuinig zijn heeft hiermee maar weer aangetoond dat wijn niet alleen is om op te drinken maar ook zeer geschikt is om elektriciteit te maken. Hoe de opstelling precies werkt, heeft Intel in het midden gelaten.
Uit de demonstratie viel alleen te zien dat in het glas wijn twee elektrodes waren geplaatst. Zodra de wijn werd ingeschonken, kwamen de processor en de versnellingsmeter tot leven en werd er een bloem op een e-inkscherm getoond. Daarnaast werden live gegevens afkomstig van de versnellingsmeter op het scherm weergegeven.

electriciteit uit wijn

Intel verklaarde wel dat het zeker nog vele jaren zal duren voordat deze techniek in de praktijk zal kunnen werken. Volgens de marktleider in processoren betekent dit wel dat nieuwe processoren zo weinig energie gebruiken dat een glas wijn genoeg is om een processor te laten werken.
Dit is naar aanleiding van een nieuwe reeks processoren die Intel op de markt heeft gebracht. De nieuwe Quark processor meet slechts een vijfde van de afmetingen van een Intel Atom processor en verbruikt hierbij maar een tiende van de energie.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!

Of persoonlijk via mijn Linkedin