Innovatieve Flextank maakt een onstuimige groei door

flextank for wine

Het innovatieve Flextank principe bestaat al sinds 2003. Sinds die tijd probeert Flextank een voet aan de grond te krijgen in de nogal traditionele wijnmarkt.


Flextank is onder andere een oplossing om wijnen te laten rijpen, vervoeren en als opslag-techniek te dienen. Het system heeft de laatste 12 maanden een enorme en onstuimige groei doorgemaakt op de internationale wijnmarkt ter waarde van een half miljoen dollar. Om precies te zijn is Flextank een systeem om wijn te laten rijpen in stapelbare polymeer containers die ook als transportmogelijkheden kunnen dienen. M je jan de wijnen ook wijnen te laten fermenteren met een controleerbare vorm van oxydatie en dit is heel geschikt om wijnen te laten rijpen met of zonder toevoeging van hout.

Door de wereldwijde toenemende vraag naar bulkwijn uit Australië en Zuid-Afrika, maar ook uit Frankrijk is de omzet met 80 procent toegenomen. Door de wereldwijde recessie is de export van bulkwijnen enorm gestegen naar de Verenigde Staten en ook naar Europa. “Voor het bedrijf ligt de focus op de Amerikaanse markt en door het vervoer in Flextanks worden de kosten voor transport enorm gedrukt.” zei directeur Peter Steer van Flextank. “De verkoop van bulkwijnen in de Verenigde Staten is met 40 procent toegenomen met name van wijn uit landen als Frankrijk, Australië en Zuid-Afrika. De tanks zijn kosteneffectief en in staat zijn om smaken, tannines en aroma’s te geven”, ging hij verder.

Flextank verwacht dat de verkoop door de aanblijvende recessie volgend jaar nog meer zal toenemen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin