Ilja Gort “de flessentrekker”, de duistere kant van de mooie wijnwereld

De nieuwe roman van Ilja Gort heet “de flessentrekker”. Een hilarisch verhaal met een serieuze ondertoon.

De flessentrekker van Ilja Gort

De flessentrekker gaat over het fenomeen van het vervalsen van oude, kostbare wijnen. Hoofdpersoon is Maxim Dupont. Onder een valse naam en dekmantel raakt hij, na een vondst van oude, niet drinkbare wijnen uit een dichtgemetselde kelder van een eeuwenoud Château, wat eigendom is van een Nederlandse man en vrouw, bedreven in het proces van het vervalsen. Maxim is slim en het vervalsen van wijn, etiketten en flessen gaat hem goed af. Het grote geld lonkt.

Gaandeweg het lezen van het boek vraag je je af wanneer het moment komt dat Maxim door de mand valt. En dat moment komt onvermijdelijk. Na zijn toetreding tot een elitecorps in de wijnwereld raken hij en zijn vriendin Claudine verstrikt in een wereld van list, bedrog, intriges en criminaliteit. Het blijkt dat Claudine er ook alle belang bij heeft om deze criminelen uit een hoge, machtige organisatie te ontmaskeren. Het leidt tot een gewelddadige apotheose waarin niets is wat het lijkt en waar Maxim en Claudine zich letterlijk op levensgevaarlijk terrein bevinden.  

Ilja Gort schrijft op een open, toegankelijke manier met gevoel voor humor. Het boek leest daarom vlot weg, mede dankzij de korte hoofdstukjes. Het vervalsen van wijn is natuurlijk geen fictief begrip, vele wijnliefhebbers weten dat dit daadwerkelijk gebeurt. Als je het boek leest, hoor je de stem van de  schrijver het verhaal op de achtergrond vertellen.
Een aanrader!  Tip: kado voor vaderdag. 

De flessentrekker is natuurlijk te bestellen bij de Gortshop.

    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *