Huiswijn Hema in de prijzen

Hema LogoNa uitstekende scores op wijngekken.nl zijn de huiswijnen van de Hema wederom in de prijzen gevallen. Een internationale jury heeft de rode huiswijnen van de Hema diverse medailles gegeven.

De Hema heeft weer twee International prijzen in de wacht gesleept. Dit jaar was het de beurt voor de rode huiswijn. De Hema kreeg voor zijn huiswijn de “Best Value” en “Best Quality” awards uitgereikt tijdens de “World of Private Label” International Trade Show. Ook ontving de Hema een “Best Quality” award voor de witte Roussanne Pays d’Oc IGP 2014 (in cadeauverpakking).

Huiswijn Hema is gewoon goed

Maar liefst 350 private label wijnen van 40 retailers wereldwijd deden mee om een felbegeerde Salute to Excellence Award in de wacht te slepen. De winnaars werden aangewezen door een internationale jury bestaande uit Masters of Wine, wijnschrijvers, sommeliers en retail experts. De winnende rode huiswijn is afkomstig uit het noordoosten van Spanje. Deze huiswijn is verkrijgbaar voor €3,00 per fles in alle HEMA filialen die een wijnschap hebben.

“Wij zijn heel erg blij met het, wederom, winnen van deze internationale award. Vorig jaar al de witte huiswijn en nu de rode. We zien het als een kroon op ons dagelijks werk waarin we continu bezig zijn om de beste kwaliteitswijnen voor een mooie Hema prijs te zoeken”, aldus Alexandra van Pouderoyen, categoriemanager wijnen en food houdbaar.

 

Lees hieronder de proefnotitie van WijnGek Ed van de Huiswijn Wit:

Hema huiswijn White Wine Dry

De kleur is helder en licht strogeel met een lichte groene tint erin. Intensiteit van de kleur is 2 uit 5 voor witte wijn.
Goede neus! Stuivend citrusfruit (citroen/limoen) en granny smith appels. Ook wat grassig en natte kalk. Open en fris. Wel wat vluchtig.
In de mond wordt het verwachtingspatroon, wat gevormd is op basis van de fraaie neus, voortgezet. Sappig en sprankelend op de tong met knisperende zuren, die de boventoon voeren en de wijn body geven. Het fruit van gele grapefruit, knapperige appels en limoen. Zuiver van smaak. De afdronk is wat aan de korte kant, maar dat nemen we op de koop toe.

Eindconclusie van de Hema Huiswijn:

Deze White Wine Dry van de Hema is een frisse, crispy wijn. Ongecompliceerd, dorstlessend en plezierig. Met deze huiswijn heeft de Hema wat mij betreft een voltreffer in huis. Ik zie deze wijn voor alledag de komende zomer al in mijn glas staan. Hoe kunnen ze het maken voor dit prijsje! Een bronzen medaille is dan ook helemaal op zijn plaats. Een juiste beslissing van de jury (inclusief de Nederlandse wijnexperts) die de onderscheiding hebben toegekend…

Score van de White Wine Dry van de Hema: 13,1 punten.

Hema huiswijn White Wine Dry