Horecava 2023

Na die vreselijke coronatijd is het gelukkig weer tijd voor de uitbundige Horecava. De ondernemers hebben er zin in. Heerlijke hapjes en wijntjes proeven op deze internationale beurs.


Lees verder na de advertentie exaro

Tijdens de Horecava kun je je gastronomisch laten inspireren in de World of Wine in Hal 8. Pitch PR en Gault&Millau slaan de handen ineen en geven elke dag in de World of Wine wijnexperts en topchefs een podium om mooie wijnen en fijne gerechten te laten proeven aan bezoekers.

Naast dit wijnspektakel kun je ook heerlijke hapjes proeven op alle stands. Laat je culinair verwennen en inspireren en ga naar de Amsterdamse Horecava.

Bij de World of Wine, waar iedere dag de focus ligt op een ander wijnland kun je heerlijke wijnen proeven. Het betreft korte dynamische proeverijen voor 30 personen per sessie. Elke dag presenteert Gault&Millau om 12.00 uur en 14.00 uur een topchef die een mooi bijpassend gerecht combineert met een wijn. 

Programma World of Wine op de Horecava

Maandag 9 januari staat in het teken van Zuid-Afrika waar Roos Stevens, Sommelier van Sofitel Legend The Grand in Amsterdam, masterclasses geeft over de wijnhuizen Boekenhoutskloof, Waterkloof, Perdeberg en Jordan. Tijdens de sessies van Gault&Millau zullen de chef van de Cape Town Social Club (Amsterdam) en de chef van De Nederlanden hun opwachting maken.

Dinsdag 10 januari worden de proeverijen verzorgd door Esmee Langereis, wijnjournaliste voor o.a. NRC, met wijnen van de wijnhuizen Schlumberger, Mouton Cadet, Escudo Rojo en Torres. Tijdens de wijn en spijs sessies van Gault&Millau zullen Auberge Jean&Marie en Arles, beide uit Amsterdam, de culinaire combinaties maken.

Woensdag 11 januari ligt de focus op Chili en presenteert Barbara Verbeek, wijn journaliste voor o.a. De Telegraaf, de masterclasses over het wijnhuis Montes. De chef van restaurant MOS*  uit Amsterdam zal de wijn en spijs uitdaging aangaan om 12.00 uur.

Donderdag 12 januari zal Spanje de Horecava compleet maken. Hier presenteert Karel Klosse, wijn ondernemer en Spanje kenner, de wijnhuizen Codorníu en Vicente Gandia. Restaurant de Juwelier zal dit prachtige programma voor Gault&Millau afsluiten met een culinaire wijnspijs creatie.

Wine Bar of the Year 2022

Ook gaat dit jaar weer de uitreiking van Wine Bar of the Year plaatsvinden op de Horecava. Nadat deze verkiezing enkele jaren vanwege COVID uitgesteld is, zal op dinsdag 10 januari om 16 uur de prijs worden uitgereikt aan de wijnbar met de meest veelzijdige wijnkaart en beste kennis van wijn. De winnaar gaat naar huis met een Coravin Timeless Eleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *