Hoeveel wijn drinkt de Nederlander gemiddeld tijdens de vakantie?

Hoeveel wijn drinkt de Nederlander gemiddeld tijdens de vakantie?

Als de ‘mens’ op vakantie is, dan gedraagt hij zich anders. Zo verandert ook zijn wijninname gerekend per dag.

De zeer populaire vakantiesite Zoover heeft een onderzoek gedaan naar het alcoholgebruik van de vakantiegangers. 4000 Europese vakantiegangers is gevraagd hoeveel zij gemiddeld per dag tijdens hun vakantie nuttigden; lees verder voor de ontluisterende cijfers….

Nederlanders op vakantie zeggen gemiddeld 3,3 glazen alcohol per dag te nuttigen. Daarmee staan ze in de top van de Europese vakantiegangers qua alcoholgebruik.

Belgen verslaan de Nederlanders tijdens de vakantie

Van de Nederlanders zegt zo’n 28% het te houden bij 1 glas of minder en 34% nuttigt 1 tot 3 glazen per dag. 9% geeft aan meer dan 10 glazen per dag tijdens de vakantie te nuttigen. 2% geeft aan niet meer te weten hoeveel ze hebben gedronken(….).

Gemiddeld drinken de Belgen het meest op vakantie. Met 3,73 glazen per dag voeren ze de ranglijst aan net voor de Denen die 3,72 glazen per dag naar binnen tikken. De Engelsen vinden we terug op de derde plaats.

Poolse vakantiegangers staan op de 10e plaats; er zijn veel gematigde Poolse drinkers. Wel zijn de Polen de stevigste drinkers van Europa. Maar liefst 13% zegt meer dan 10 glazen per dag te drinken en 8% weet het echt niet meer….

Nederlanders staan op de vierde plaats, ruim voor de Italianen die, naar eigen zeggen, het voorzichtigst zijn met alcohol op vakantie.

Vakantiegangers klagen het meest over overlast op Ibiza. Vooral Sant Antoni, waar veel Engelse jongeren hun vakantie doorbrengen, gaat het in de beoordelingen vaak over dronken mensen. In bijna 5% van de beoordelingen over Sant Antoni gaat het over overlast door alcohol.

Polen zijn stevige drinkers

Ook in de beoordelingen over Mallorca wordt veel gesproken over dronken mensen.

Wijn is op vakantie de populairste drank. 36% geeft hier de voorkeur aan terwijl 31% kiest voor bier. Cocktails en Mixdrankjes zijn ook populair.

Top 5 meest gedronken drank

Wijn, 36%
Bier, 31%
Cocktail, 16%
Mixdrank, 8%
Sangria, 4%
Lokaal gebrouwen, 4%
Champagne, 2%

Bron: verkeersbureaus.info

Tja, in dit geval mogen de Belgen winnen van de Nederlanders….