Hoeveel drinkt de gemiddelde Belg nu eigenlijk!?

gemiddelde Belg

Als ik u nu eens vertel dat de gemiddelde jaarlijkse mondiale alcoholinname ligt op 17 liter per persoon, hoeveel zou dan de gemiddelde Belg per jaar innemen?

wijn 18De gemiddelde Belg dronk in 2010 gemiddeld 1.066 pintjes of glazen wijn per jaar. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Die waarschuwt tegelijkertijd voor de gevolgen van overmatig drankgebruik, schrijft Het Laatste Nieuws.

De WHO trekt aan de alarmbel: bij ruim één op de tien sterfgevallen bij mannen tussen de 15 en 64 jaar oud is alcohol de oorzaak. De Belg zit met 17,8 liter alcohol per jaar een stukje boven het wereldgemiddelde van 17 liter. Vooral het comazuipen baart de WHO zorgen. Ze wil de bevolking beschermen tegen de negatieve gevolgen en vindt dat er geen plaats is voor laksheid.

21 glazen wijn per week

Als richtlijn stelt de WHO dat mannen maximaal 21 pintjes of glazen wijn per week mogen drinken. Vrouwen houden het liefst op niet meer dan 14 consumpties. Meer dan vier eenheden achter elkaar drinken is ook uit den boze.

Bron: Gazet van Antwerpen

Ik ben benieuwd hoeveel de gemiddelde Nederlander er nu precies per jaar achter over slaat….!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!