Hoe stop je ongezien flessen champagne onder je rok of broek

hoe steel je flessen veuve cliquot en moët & chandonVier Roemeense dieven zijn door de Belgische rechtbank veroordeeld.

Hoe steel je flessen Veuve Cliquot en Moët & Chandon?

De vier Roemeense dieven zijn door de Belgische rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar, omdat ze in verschillende winkels 44 flessen champagne hebben gestolen.

De diefstallen vonden in augustus al plaats in diverse Vlaamse steden. Voordat ze gingen ‘winkelen’ trokken de twee mannen en twee vrouwen onder hun kleding een speciaal geprepareerd badpak aan waar ze de flessen Veuve Cliquot en Moët & Chandon in konden verbergen.

Samen met deze flessen kochten ze ook een goedkoop flesje wijn. Die rekenden de Roemenen af om geen argwaan te wekken. Ze werkten steeds in paren om niet teveel op te vallen en om zo de buit toch nog veilig te stellen als er een stel gepakt zou worden. Na de brutale diefstal van de diverse champagneflessen gingen ze richting de parkeerplaats om daar snel met de vluchtauto en de buit ervandoor te gaan.

Tijdens een van deze diefstallen zag een beveiligingsbeambte hoe de flessen Veuve Cliquot en Moët & Chandon onder de jassen verdwenen. Eerst vond hij het een gek gezicht maar de oplettende beambte alarmeerde de politie alsnog die de Roemenen later oppakten. Drie van die Oost-Europeanen gaven hun fout gelijk toe maar een van hen probeerde de flessen champagne nog te dumpen in een nabijgelegen gracht.

Uiteindelijk zijn de vier Roemenen door de rechter veroordeeld tot één jaar gevangenschap en een boete van 600 euro.

Ik denk dat deze Roemenen het dit jaar met oudejaar zonder de champagne moeten doen en vuurwerk zal er helaas ook niet in zitten tijdens hun gevangenschap.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!