Hoe smaakt een wijn van 168.000 dollar

Die vraag kwam het eerste in mijn hoofd op, hoe smaakt een wijn van 168.000 dollar. Wie heeft er zo een bedrag voor een wijn over.

Een juweel is het, de nieuwe telg van de fameuze Penfoldsfamilie in Australië. ’s Werelds duurste wijn die je op dit ogenblik kan kopen. Deze wijn koop je ook niet zo maar in de winkel of bij de lokale supermarkt. Deze wijn komt regelrecht van het domein van Penfolds in Australië en wordt naar je toegestuurd voor het bedrag van 168.000 Australische Dollars, maar dit is wel inclusief verzendkosten. De 2004 Block 42 is een wijn die geheel gemaakt is van druiven van de Cabernet Sauvignon. Geen gewone wijn die je thuis geleverd krijgt in een houten kistje. De Penfolds Block 42 Kalimna Cabernet Sauvignon 2004, zoals deze wijn officieel heet, wordt geleverd in een 0,75 cl grote ampul. Een handgeblazen ampul in een fantastisch mooi vormgegeven houten kistje, of kan ik beter zeggen ‘kastje’ of ‘kabinet’. De wijn wordt gemaakt van de druiven van een single vineyard van Penfolds. Alles is handgemaakt, van de wijn tot de ampul en tot het uitzonderlijk mooie kabinet. Zeer oude Cabernet Sauvignon stokken van een wijngaard waar de druivenranken geplant zijn in 1880, produceren deze druiven die handmatig worden geoogst en met de grootste toewijding worden opgevoed en gebotteld.

Maar hoe zal deze wijn smaken. Last van ‘kurk’ heb je bij deze wijn niet. Afgesloten met een glazen stolp zal dit probleem voor jou oplossen. Een kurkentrekker heb je dus ook niet nodig. Alleen de sleutel van het kabinet moet je niet kwijtraken. Het wordt al een formidabel en uitbundig feest om deze wijn te mogen openen. Een wijn openen waar er maar twaalf van bestaan op de hele wereld, dan moet er toch iets in je rechter hersenhelft gebeuren. Een gevoel van dictatorschap moet de macht over je krijgen. Het gevoel dat je alleen op de wereld bent, een eenling in de wondere wereld van uitmuntende wijnen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin