Het wijnjaar 2023 in Rueda heeft een uitstekende kwaliteit

Meld je aan voor de GRATIS nieuwsmail en ontvang wekelijks de leukste wijn berichten in je mailbox. Dus klik hier en meld je aan!!!

Hoe is het wijnjaar 2023 geweest in Rueda in Spanje? Nu de vergisting is afgelopen en de wijnen aan het begin van hun ontwikkeling staan, ziet het er gunstig uit.


Lees verder na de advertentie exaro

De D.O. Rueda sluit de oogst van 2023 af. Weersomstandigheden, met een zeer hete augustus en zware regenval in het begin van september van het wijnjaar 2023 zorgden voor optimale rijping en goede gezondheid van de druiven.
Zoals gebruikelijk in Rueda, werden de meeste druiven ‘s nachts machinaal geoogst. De lagere nachttemperaturen maken dat de druiven hun optimale conditie en zuren behouden en niet oxideren. Dat moet ook wel met de extreme temperaturen in Rueda.

De oogst van 2023 heeft potentie voor zowel jonge wijnen als wijnen die kunnen ouderen. 

In totaal werd ruim 13 miljoen kilo  druiven geoogst voor wijnen met het Rueda label in het wijnjaar 2023. De inheemse Verdejo druif omvatte met 88,4% het grootste deel van de opbrengst.

Op basis van de meest recente exportcijfers (januari t/m juli 2023) blijkt dat Nederland de grootste exportmarkt blijft voor wijnen uit Rueda, met 3,6 miljoen flessen tot nu toe. Na Nederland volgen Duitsland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. België staat op de zesde positie.

Nederland blijft grootste exportmarkt voor Rueda in 2023

Rueda consolideert zijn positie op de Nederlandse markt, bovendien heeft Rueda een stevige reputatie uitgebouwd die steeds meer erkenning en waardering krijgt van consumenten. Niet alleen voor de jonge wijnen, Nederland is de eerste internationale markt die wijnen van Gran Vino de Rueda afneemt.

Nederland importeert de meeste wijnen uit Rueda

Het grootste deel van de export wijnen zijn stille witte wijnen in het wijnjaar 2023.

Opvallend is de drievoudige groei van de categorie de Gran Vino de Rueda categorie, het hoogste kwaliteitslabel van D.O. Rueda, dat sinds 2021 in het leven is geroepen.

Rueda lanceert nieuwe campagne: White wines as vibrant as you

Rueda lanceert een nieuwe communicatiecampagne voor alle exportmarkten: white wines as vibrant as you. Met deze campagne benadrukt Rueda het frisse en levendige karakter van de wijnen, zichtbaar in alle 43 landen wereldwijd.

Meer informatie op www.ruedawijnen.nl of www.dorueda.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *