Het wijnjaar 2023, een prachtig wijnjaar

Meld je aan voor de GRATIS nieuwsmail en ontvang wekelijks de leukste wijn berichten in je mailbox. Dus klik hier en meld je aan!!!

wijnjaren volgens de wijngekken

Het wijnjaar 2023 is ronduit fantastisch. Bijna alle wijngebieden sluiten af met prachtige prognoses om topwijnen te produceren.


Lees verder na de advertentie exaro

Het wijnjaar 2023 is een prachtig wijnjaar. In de nieuwe wijnjarentabel zie je de uitzonderlijke cijfers waarmee het wijnjaar beoordeeld wordt.

Het wijnjaar 2023 in Bordeaux

Het wijnjaar 2023 in Bordeaux was een uitermate goed wijnjaar. De druiven rijpten gelijkmatig en de kwaliteit van de wijn is uitstekend. De druiven profiteerden vooral van de mooie nazomer. De wijnen zijn krachtig en complex, met veel fruit en mineralen. De rode wijnen zijn vooral goed, met veel tannines en body. De witte wijnen zijn zeer goed, met veel fruit en frisheid.

Bourgogne 2023, zeer goede en krachtige wijnen

Het wijnjaar 2023 in Bourgogne was ook een zeer goed jaar. De druiven rijpten perfect en de kwaliteit van de wijn is uitzonderlijk. De rode wijnen zijn elegant en krachtig tegelijk, met veel fruit en tannines. De witte wijnen zijn ook zeer goed, met veel mineraliteit en frisheid.

Italië, een wijnjaar om trots op te zijn

Het wijnjaar 2023 in Italië was een zeer divers jaar. In het noorden was het een uitstekend jaar, met veel zon en weinig regen. De wijnen zijn in het noorden krachtig en complex, met veel fruit en tannines. In het midden van Italië was het een goed jaar, met veel zon en een beetje regen. De wijnen zijn fruitig en elegant, maar wel kan er wat diepte ontbreken in de wijnen.
In het zuiden van Italië was het een wisselend jaar. In sommige gebieden was het een uitstekend jaar, met veel zon en weinig regen. In andere gebieden viel er te weinig neerslag. Ook was de winter nogal droog in die gebieden. De beste wijnen zijn krachtig en complex. In andere gebieden was het een minder goed jaar, met te veel regen. De wijnen zijn fruitig en licht. Opletten is dus.

Het wijnjaar 2023 in Spanje, uitzonderlijke geconcentreerde wijnen

Het wijnjaar 2023 in Spanje was een zeer goed jaar. In het noorden van Spanje was het een uitstekend jaar, met veel zon en weinig regen. De wijnen zijn krachtig en elegant, met veel fruit en tannines. In het midden van Spanje was het een goed jaar, met veel zon en een beetje regen. De wijnen zijn fruitig, krachtig en elegant. In het zuiden van Spanje was het een uitstekend jaar, met veel zon en weinig regen. De wijnen zijn in het zuiden krachtig en complex.

meer wijn gemaakt in de wereld en ook in spanje

Het wijnjaar 2023 in Nederland is gewoon top

Het wijnjaar 2023 in Nederland was een uitstekend jaar. De druiven rijpten gelijkmatig en de kwaliteit van de wijn is meer dan uitstekend. De rode wijnen zijn krachtig en complex. De witte wijnen zijn ook zeer goed, met veel fruit en frisheid.

Duitsland, uitzonderlijke wijnen

Het wijnjaar 2023 in Duitsland was een uitzonderlijk goed jaar. De druiven rijpten perfect met veel zuren en suikers en de kwaliteit van de wijn blijkt uitzonderlijk. De rode wijnen zijn krachtig en elegant, met veel fruit. De witte wijnen zijn ook zeer goed, met veel mineraliteit, complexiteit en frisheid.

De rode wijnen van het wijnjaar 2023 in Australië zijn fantastisch

Australië, droog en een kleine opbrengst en Nieuw-Zeeland heeft een top wijnjaar

Het wijnjaar 2023 in Australië was een mooi jaar. De druiven rijpten gelijkmatig en de kwaliteit van de wijn is uitstekend. De rode wijnen zijn krachtig en complex, met veel fruit en tannines. De witte wijnen zijn ook zeer goed, met veel fruit en frisheid. De opbrengst is helaas klein, dus zullen de prijzen wel gaan stijgen.
Met name in de regio’s Barossa Valley, Hunter Valley en Margaret River hebben een fantastisch wijnjaar gehad. In Nieuw-Zeeland is er opnieuw een uitermate goede oogst voor witte wijn, met name in de regio’s Marlborough, Hawke’s Bay en Central Otago.

Zuid-Afrika heeft een prachtig wijnjaar achter de rug

Het wijnjaar 2023 in Zuid-Afrika was uitstekend. De druiven profiteerden van een hete zomer en een mooi en droog najaar. De rode wijnen zijn uitstekend van kwaliteit en de witte wijnen hebben krachtige zuren en een mooie diepte.

De wijnen van KWV in Zuid-Afrika, swartland

Conclusie over het wijnjaar 2023

Het wijnjaar 2023 was een zeer goed jaar in de meeste wijnregio’s ter wereld. De wijnen zijn krachtig, complex en hebben veel fruit. Het is een uitstekend jaar om te genieten van wijn. Of er veel bewaarwijnen bijzitten moet de toekomst nog uitwijzen.

De wijnjaren zijn weer bijgewerkt tot 2023, natuurlijk zijn de laatste jaren prognoses en worden die later nog vaak herzien. De laatste wijnjaren tabel kun je hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *