Het wijnjaar 2022

wijnjaar 2022

Het wijnjaar 2022 was een turbulent wijnjaar. Alle wijnboeren in de wereld hadden veel problemen, maar het weer gooide ook weer veel roet in het eten.


Lees verder na de advertentie exaro

Over de hele wereld speelden arbeidstekorten, Covid en het weer parten in de wijnwereld. Deze factoren hadden allemaal invloed op wijnoogst van 2022, maar degenen die de arbeidskrachten en het vermogen hadden om het extra werk in de wijngaarden te doen én bereid om keuzes te maken tijdens de vinificatie, werden rijkelijk beloond.

Hoe verliep het wijnjaar 2022

Op veel plaatsen was er veel neerslag in de winter tot in het late voorjaar.  Op plekken als Bourgogne en Elzas waren er natuurlijk weer problemen met nachtvorst na de bloei, maar dat loste zich toch goed op. Daarna begonnen de droge maanden. Op veel plekken was het te heet en te droog. Gelukkig was er in meerdere wijngebieden net genoeg regen voor de oogst. Hierdoor konden de druiven nog even wat bijtanken en verliep de oogst toch nog goed.

Het wijnjaar 2022 was een probleemjaar, maar met wat geluk en veel kennis werd het toch nog in veel gebieden een goed jaar.

De wijnjaren zijn weer bijgewerkt tot 2022, natuurlijk zijn de laatste jaren prognoses en worden die later nog vaak herzien. De laatste wijnjaren tabel kun je hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *