Groupe LFE wordt nu LFE

lfe, building wines togetherGroupe LFE, misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar hoogstwaarschijnlijk heb je wel van hun wijnen gehoord.

Groupe LFE, dé importeur van alle soorten wijnen die er in Nederland te koop zijn. 45 Jaar bestaat het bedrijf al en sindsdien zijn ze steeds hoger op de verkoopladder geklommen. Al sinds 1968 bestaat het wijnimportbedrijf al in Nederland. In het begin alleen maar op de Franse markt gericht (want het is een dochterbedrijf van Castel Frères uit Frankrijk), maar tegenwoordig behoren ook tal van nieuwe wereld wijnlanden tot de portfolio. De wijninkopers onder leiding van Frank Donker struinen de hele wereld af om voor jou mooie, maar ook betaalbare wijnen in te kopen.

Soms worden de wijnen, om de prijs te drukken, in bulk ingekocht en in Nederland gebotteld. De Nederlandse botteling staat garant voor kwaliteit. In Nederland zijn een handvol bedrijven die goedkoop en onder de juiste hygiënische omstandigheden de wijn kunnen bottelen. Op deze manier kan je de kwaliteit garanderen want in sommige landen staat hygiëne niet voorop bij het bottelen van wijnen in deze prijscategorie.

Casa Silva Viognier 2012In het hogere segment worden de wijnen op fles geïmporteerd. De kwaliteit staat voorop bij LFE en de topmerken Cono Sur en Casa Silva uit Chili en Castel Frères en Domaine du Tariquet uit Frankrijk staan garant voor kwaliteit.

Groupe LFE levert aan speciaalzaken en ook aan de supermarkten. Ook worden de wijnen van Groupe LFE verkocht bij de Mitra Slijterijen. Vooral het wijnhuis Cono Sur in Chili, waarvan de wijnen ook veel geproefd zijn door de WijnGekken, maakt mooie wijnen voor een schappelijke prijs. Wil je iets expressievers, dan hebben de wijnmakers bij Cono Sur die ook voor jou.

 

Groupe LFE gaat nu door het leven als LFE

De tijd voor modernisering is aangebroken. Groupe LFE gaat nu door het leven als LFE. De kwaliteit blijft hetzelfde en misschien zit er nog wel meer in innovatie in het wijnvaatje.

Cono Sur Single VineyardBuiten de wijnbedrijven Cono Sur, Casa Silva, Castel Frères en Domaine du Tariquet importeren ze nog veel meer wijnen. In totaal ongeveer 30 miljoen flessen wijn worden er geïmporteerd uit de hele wereld. Ook een bedrijf die mooie wijnen maakt is het wijnhuis Irony uit Californië maar ook de wijnen van Glen Carlou zijn heel mooie wijnen. Bijna vergeet ik het prachtige wijnbedrijf Villa Maria uit Nieuw Zeeland, bekend om de sauvignon blanc uit Marlborough, maar ook de pinot noir moet je eens geproefd hebben. Wel komen er relatief kleine hoeveelheden van deze wijnen de kant van Nederland op, dus als je ze wilt hebben dan moet je even zoeken. Het zoeken word je dan ook wel beloond met een prachtig glas wijn.

Zoals je kunt lezen is LFE nu klaar voor de toekomst en die toekomst ziet er rooskleurig uit. Dat kan ook niet anders met zulke mooie wijnen onder het beheer. Ik weet zeker dat algemeen directeur Marcel Kerkmeester, hoofd inkoper Frank Donker en marketing directeur André Koopman hiervoor zullen zorgen.

 

Martin