Grote najaarsproeverij in Hilversum

grote najaars- en winterproeverij 3

De herfst is al lang begonnen en de eerste extreme rukwinden hebben we ook al achter de rug, dus de kachel gaat aan en het is tijd geworden voor de najaarswijnen.

Meer nieuwsberichten…
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”6″ wpp_start=”

    ” ]

Hoe kunnen we de keuze van najaarswijnen het beste maken? Natuurlijk op een wijnproeverij. Een najaarsproeverij. Deze najaarsproeverij is georganiseerd door Ewout Jansen van Il Divino wijnen in Hilversum.
Il Divino is een kwaliteits wijnwinkel met aangesloten webwinkel waar je niet omheen kan. Een begrip in Hilversum en de hele omgeving.

Ewout bedient een wijnliefhebber
Ewout bedient een wijnliefhebber
Ewout had een paar bevriende wijnimporteurs bij elkaar gebracht en organiseerde deze bijna huiselijke wijnproeverij met najaarswijnen in het Podium aan de Herenstraat in Hilversum.
De proeverij was goed georganiseerd, knus en heel gezellig en met een grote verscheidenheid aan wijnen uit heel Europa. Wijnlanden als Servië, Bosnië-Herzegovina en Bulgarije passeerden de revue, maar ook Frankrijk – het grootste wijnland ter wereld – ontbrak niet met een aantal landen. Verder stonden wijnen uit Griekenland, Hongarije, Italië, Oostenrijk, Roemenië en Spanje op de kaart.
Allemaal mooie wijnlanden uit Europa waar talloze mooie wijnen vandaan komen.

najaarsproeverij il divino 4

Verschillende mooie wijnen heb ik mogen proeven op de najaarsproeverij van Il Divino en partners. Veel wijnen kon ik al, van de wijnen uit Bosnië-Herzegovina en Servië mocht ik al een paar proefnotities maken. Wijnen die mij behoorlijk verrasten. Toch vond ik nog een wijn uit Bosnië-Herzegovina waar ik onder de indruk van was – de Podrum Andrija van de Blatina druif had veel kwaliteit. Uit wijnland Frankrijk sprong Domaine de Cebene eruit uit de Faugeres en La Petite Grand uit de Côtes de Blaye – deze had lengte, fruit en body en dat nog voor een schappelijke prijs.
najaarsproeverij il divino 1Ook uit Frankrijk proefde ik een heerlijk fruitige Cru de Beaujolais, een Morgon Vieilles Vignes – biologisch geteelde druiven en sap van overheerlijke kruidige frambozen. Van Kreta vond ik een zeer mooi exemplaar in de Zacharioudakis Estate Red – deze was zeer kruidig, rond en met lengte en diepgang. Uit Alto Adige in Italië proefde ik een Lagrein Riserva ‘Gries’ van Niedermayr – krachtig fruit, droog, hout complexiteit, body en lengte en verreweg de meest zware wijn van de najaarsproeverij. De topper van de najaarsproeverij en degene die mij nog lang nablijft is de Pinot Nero DOP Precious van Niedermayr uit Alto Adige – een werkelijk zalige Pinot Nero met ouderingsmogelijkheden en prachtig fruit, complexiteit en animaal – werkelijk een juweel.

Dit was een mooie middag die ik door racete door heel Europa. Europa heeft toch wel heel veel mooie wijnen in de markt staan. Veel authenticiteit en verschillende karakters. Werkelijk een prachtige najaarsmiddag met mooie wijnen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin