Grootspraak ontdekt 37 nieuwe restaurants en wijnbars

Grootspraak is dé gids om je op weg te wijzen naar restaurants andersoort gelegenheden om heerlijk te genieten van wijn en spijs.

In de nieuwe gids van 2012 kent Grootspraak 37 nieuwe restaurants en wijnbars. In de top is er weinig veranderd. Oud Sluis staat nog altijd op nummer een.
Een must voor de liefhebbers wan wijn en gastronomie. Spijs en wijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen een geheel in het culinaire land. Dus iedereen die de liefde heeft voor wijn en/of spijs zou dit naslagwerkje op zak moeten hebben.
In de gids worden horecazaken gewaardeerd met punten. De restaurants krijgen bovendien een beoordeling in trosjes (voor de wijnkaart) en de wijnbars in glaasjes.

Geen verandering in de top van de restaurants

Oud Sluis in Sluis staat net als vorig jaar met 9,9 punten bovenaan. Op de tweede plaats staan Beluga in Maastricht, Inter Scaldes in Kruiningen, De Leest in Vaassen, De Librije in Zwolle en De Zwethheul in Schipluiden. Alle 5 de toprestaurants krijgen een 9,5 van Grootspraak.

Wel veranderd is de 37 totaal nieuwe restaurants en wijnbars die je in deze gids kan vinden. Daaronder bevindt zich ’t Lansink in Hengelo, De Engelenbrug in Brummen, De Nieuwe Winkel in Nijmegen, Vintage in Hilversum, De Bloemenbeek in De Lutte en ’t Raadhuis in Heinenoord.

Grootspraak 2013 verschijnt vandaag, 26 november en kost € 12,50. Het boekje is verkrijgbaar bij betere boek- en wijnhandels of is te bestellen via www.grootspraak.nl. Ook is de gids als iPhone Apje verkrijgbaar via de iStore.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin