Groninger Wijnfestival

wijnfestival

Je ziet ze steeds meer : wijnfestivals!

Elke respectabel dorp of stad organiseert wel een wijnfestival. Zo heb je een wijnfestival in Utrecht, maar nu ook in Groningen. Een wijnfestival trekt nu eenmaal veel publiek en het publiek wil graag een wijnfestival!

Groningen nieuws.nl weet dit er over te schrijven:

Groningen staat in het teken van wijn in het weekend van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober. Een nieuw groot wijnfestival vindt plaats in De Der Aa-kerk.

Een krachtige rode Malbec uit Argentinië, een stuivende Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een kruidige Syrah uit de Rhône: bezoekers hoeven tijdens het wijnfestival niet te kiezen, want alle wijnen kunnen worden geproefd. Een kaasplankje, broodje of warme hap stillen de lekkere trek of vormen een stevige bodem.

Wijnen proeven

Op het wijnfestival in de Der Aa-kerk staan diverse wijnwinkels, wijnhuizen en wijnimporteurs die bezoekers alles kunnen vertellen over hun wijnen en graag een proefglas inschenken. De Der Aa-kerk is tijdens het festival gevuld met tafels en banken, zodat bezoekers in alle rust van de wijn kunnen genieten. Wijnen die in de smaak vallen kunnen direct bij de standhouder besteld worden.

Openingstijden

Vrijdag 30 september van 16.00 uur tot 22.00 uur
Zaterdag 1 oktober van 13.00 uur tot 18.30 uur en van 19.30 uur tot 22.30 uur
Zondag 2 oktober van 13.00 uur tot 20.00 uur

Stichting Wijnfestival Noord

Het festival is een initiatief van Stichting Wijnfestival Noord. Marijke van der Ploeg van de stichting vertelt: “Stichting Wijnfestival Noord is opgericht om iedereen de mogelijkheid te geven te genieten van kwaliteitswijnen. Het festival is voor alle wijnliefhebbers om samen te genieten van wijnen uit alle windstreken. Het is dé gelegenheid om verschillende soorten wijnen te proeven”.

Toegangsprijs: € 15 per persoon, inclusief glas en vijf munten.
Prijs per (extra) munt: € 1,50

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda
Meer informatie: www.wijnfestival-groningen.nl

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Er gaat niets boven Groningen…

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!