Grand Cru wijnwebwinkel 1855.com steeds meer en meer in het nauw


De 1855.com wijnwebwinkel komt steeds meer in het nauw. Bedrogen klanten, critici en bloggers, waaronder de WijnGekken krijgen steeds meer gehoor om de frauduleuze praktijken te laten stoppen. Teleurgestelde klanten werden ook ondersteund door programma’s op de Franse televisie en een reeks van rechterlijke uitspraken waar woorden als frauduleuze en fraude uitgebreid genoemd werden.

Al eerder hebben de WijnGekken de frauduleuze praktijken aan de orde gesteld en hier al meerdere artikelen over geschreven, de artikelen liepen als sinds ons vorige blog en het initiatief hiervoor kwam door de meldingen die wij over dit bedrijf kregen. Oudere artikelen over over 1855.com kan je onder andere kan hier, hier en hier lezen.

Nu meer en meer ontevreden klanten van 1855.com beginnen te klagen en steeds meer mensen gehoor krijgen over hun klachten hebben de mensen het gevoel dat ze eindelijk serieus genomen worden. Ook is er een nieuwe vereniging, genaamd Abus1855.com opgericht. De op 20 augustus opgerichte vereniging heeft al binnen korte tijd 100 bedrogen kopers tot hun klanten mogen toevoegen.
De vereniging Abus1855.com wil bedrogen klanten ondersteunen om hun geld terug te krijgen of de bestelde goederen geleverd zien krijgen. Parallel hieraan oefent de Franse regering druk uit op 18.55.com door middel van de Brigade Interregionale d’Enquête Vins et spiritueux (BIEV).

Ondertussen gaat het steeds slechter met 1855.com, het aandeel van dit beursgenoteerde bedrijf zakt op de Franse beurs steeds meer. Het aandeel stond zelfs op 5,00 euro in de hoogtijdagen en het aandeel is nu gezakt naar een 100ste deel hiervan.

Gedupeerden kunnen mailen naar contact@abus1855.org voor meer info of een aanmelding. De site van abus1855.com kan je hier vinden.

Martin Kuhlman