Goud en Zilver voor De Wijnmakers op het AWC

Goud en Zilver voor De Wijnmakers op het AWC

De Wijnmakers hebben eindelijk eer gekregen voor hun harde werken. Op de grootste internationale wijnkeuring, de AWC in Wenen, hebben De Wijnmakers een Gouden en een Zilveren Medaille gewonnen.

De Nederlandse wijngaard de Wijnmakers uit Wierden behaalden 17 september jongstleden een Gouden Medaille voor de rode wijn Rode Ros uit het wijnjaar 2018 (lees hier de proefnotitie van WijnGek Ed van de Rode Ros).
Deze Nederlandse rode wijn is gemaakt van de druivenrassen Regent en Rondo. Naast deze Gouden Medaille kregen ze voor de Maître 2018, een witte Nederlandse wijn die gemaakt is van de druivenrassen Solaris, Johanniter en Cabernet Blanc, een Zilveren Medaille.

Goud en Zilver voor De Wijnmakers, een kroon op hun werk

Het Goud en Zilver voor De Wijnmakers vinden ze zelf niet te bevatten. ‘Het is gewoon niet te geloven dat wij nu al deze resultaten neer mogen zetten, we zijn nog maar net begonnen!’ In 2017 zijn De Wijnmakers begonnen met hun avontuur. De eerste echte wijnproductie was in 2018, waar ook deze wijnen uit komen. ‘Dat we leuke wijnen maken, dat wisten we wel. Maar dat we met onze eerste wijnen dit al kunnen bereiken, hadden we nooit voor mogelijk gehouden!’

Goud en Zilver halen op het AWC is geen klein werk

AWC te Wenen is de grootste wijnkeuring ter Wereld. 41 landen, 1510 producenten en 11232 wijnen werden beoordeeld.

De prijswinnende wijnen zijn aankomende zondag 27 september van 14.00 t/m 22.00 uur te proeven tijdens de WijngaardBorrel. Normaal zal op deze dag de Open Dag plaatsvinden maar door het Covid-19 virus is dat dit jaar in een ander jasje gegoten. Voor meer informatie en om een tafel te reserveren kijkt u onderaan het artikel. Hier kunt u natuurlijk ook de prijswinnende wijnen bestellen.

De wijngaard van De Wijnmakers

Wijngaard Bi’j de Regge is in 2017 overgenomen door het drietal. De wijngaard heeft een oppervlakte van 2,25 hectare. Er staan zowel klassieke rassen als nieuwe rassen aangeplant. De klassieke rassen staan aangeplant in een “opleidingswijngaard” waar lessen worden verzorgt voor horeca-opleidingen. Hier kan men onder andere zien wat de verschillen zijn tussen diverse snoeimethoden, de verschillen tussen klassieke rassen en nieuwe rassen, en waarom De Wijnmakers voor nieuwe rassen hebben gekozen in de wijngaard. De naam van de wijngaard komt van het riviertje de Regge, die op 100 meter afstand van de wijngaard stroomt. Vroeger was de rivier wat onstuimiger dan tegenwoordig. De Regge stroomde toen regelmatig over, waardoor rivierklei en mineralen werd afgezet op het ondergelopen land.

Wil je meer informatie over De Wijnmakers of wil je reserveren, ga dan naar http://www.dewijnmakers.nl of mail naar info@dewijnmakers.nl

Foto’s zijn van wijngekken.nl en van de Wijnmakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *