Goede voornemens: waarom niet stoppen met wijn drinken in januari

Goede voornemens: waarom niet stoppen met wijn drinken in januari

Tijdens de feestdagen is het moeilijk om te weerstaan aan al die lekkere wijnen die je voorgeschoteld krijgt. Wijnen bij het voorgerecht, wijnen bij het hoofdgerecht en ook nog eens wijnen bij het dessert. Goede voornemens dus…

Waarom moet je dan niet stoppen met wijn drinken in de maand januari? Deze maand januari is een uitgelezen maand om te stoppen. Na het veelvuldig proeven en drinken van deze prachtige schoonheden in de kleuren wit, rosé en rood, met of zonder bubbels, ben je in de maand januari behoorlijk verzadigd, of niet?
Goede voornemens voor deze uitspattingen lijken een mooie mogelijkheid. Stoppen met wijn drinken lijkt dan de enige optie, maar dat is het helemaal niet. Het heeft zelfs weinig zin om te stoppen met wijn drinken in de eerste maand van het jaar. En dit is waarom.

In de eerste plaats is het slechte weer in januari absoluut niet geschikt om te stoppen met wijn drinken. Het is koud en guur buiten en je hebt behoefte aan een lekker glas rode wijn die je opfleurt. Dit kunnen we goed gebruiken in deze koude en natte dagen. Je kan er de hele dag naar uitkijken en het zorgt dat je een goed humeur hebt. Leuk voor jou en leuk voor jouw collega’s. Je wordt er blijer van en dat is goed voor je omgeving.

Ten tweede is de kans groot dat je nog wat overschot hebt van de feestdagen. Teveel wijn ingekocht, die toch niet zó lang houdbaar is. Een lekkere winterwijn die je zeker niet in de zomermaanden moet gaan drinken. Zou het geen grote verspilling zijn als je al dat lekkers zou moeten weggooien. De harde werkers, de wijnboeren, hebben al het werk voor niets gedaan. Ze hebben zich uitgesloofd om voor jóuw een prachtige wijn te maken. En jij wilt dit ondermijnen omdat je op dieet wilt gaan, de goede voornemens of wilt gewoon stoppen met wijn drinken? Nee, dat wil je écht niet!

Ten derde is er nog de enorme wijnvoorraad die je in je kelder, wijnkoelkast of gewoon onder de trap hebt liggen. Zonde gewoon! Moet je al die prachtige wijnen dan bewaren voor die familieleden die je amper ziet. Ja, je kan de wijnen bewaren voor je wijnvrienden of -vriendinnen waar je die prachige avonden mee vult. Dan kunnen zij die wijnvoorraad van jou opdrinken en jij kan niet meedoen? Met z’n allen wijnproeven is juist het leuke van het hele wijn drinken. Lekker erover praten en respect hebben voor de argumenten die anderen hebben. Je leert ervan en die mooie wijnmomenten wil je gewoon niet missen, toch?

De conclusie van dit relaas is dat je het beter niet kan doen. Je schiet er niet veel mee op om in de maand januari te stoppen met wijn drinken. Je zou het kunnen doen in een van de volgende maanden, maar dan kan je niet meer spreken van goede voornemens. Nee, je kan het beter gewoon vergeten.

Succes.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin