Goede rode wijn kopen

hoe moet je een goede rode wijn kopenEen goede rode wijn kopen is best lastig. Er zijn veel slechte wijnen in de winkels. Soms weet je niet welke wijn je moet kopen. Wij vertellen je welke keuzes je moet maken.

Een goede rode wijn kopen is zeker lastig. Sommige wijnjaren zijn goed, sommige wijnjaren zijn slecht. Niemand wil een te zure wijn of een wijn met teveel aan alcohol. Sterker nog… Niemand wil een slechte wijn kopen!

Goede rode wijn kopen? Wij helpen je…

Maar welke rode wijn of witte wijn moet je nu kopen?

Een belangrijke graadmeter is het wijnjaar. Met onze wijnjarentabel ben je in één klap klaar. Alle mooie wijnjaren op een rijtje en dat is ook nog eens allemaal gratis.

Met deze wijnjarentabel helpen wij jou om de juiste keuzes te maken. Elk wijnjaar is anders. Soms heb je een heel heet jaar met weinig neerslag en volgend jaar is het net andersom. Soms heb je tijdens de vruchtzetting vorst in de wijngaard en die wijnen moet je helemaal niet hebben.

Bourgogne, land van Pinot Noir

Is het weer slecht geweest? Dan kan je geen goede rode wijn kopen

De laatste tijd zie je steeds meer turbulentie in het weer (het veranderende klimaat), denk aan hagel in de Bourgogne of in de Champagne. Nachtvorst in de noordelijke wijngebieden. Extreme droogte en hitte in de wijngebieden rond de Middellandse Zee of enorme neerslag in de Bordeauxstreek.

 

Daarom moet je weten wat voor een wijnjaar het is en je koopt nooit meer een slechte wijn…

 

Goede rode wijn kopen? De WijnGekken helpen jou om nooit meer een slechte wijn te kopen…

 

Wat is nou een goed wijnjaar. Goede rode wijn kopen doe je alleen in goede wijnjaren

Iedereen heeft zijn visie over de wijnjaren – of zoals ze het in het Engels noemen – vintage reports. Natuurlijk hebben wij als WijnGekken onze eigen visie over de wijnjaren en die komt meestal niet overeen met die van veel anderen.
Veelal zijn de vintage reports erg beïnvloedt door bepaalde wijnbladen of websites. De WijnGekken zijn onafhankelijk en wij passen de realiteit toe. Is een wijnjaar slecht? Dan krijgt dit wijnjaar gewoon heel lage punten. Zo makkelijk is het dan om een goede wijn te kopen.

 

Altijd een goede rode wijn kopen met je telefoon

Altijd de wijnjarentabel in je zak. De wijnjarentabel kan gewoon op je telefoon staan. Met de wijnjarentabel is het een fluitje van een cent. De wijnjarentabel is er in het bekende pdf formaat en diverse apps op je telefoon kunnen dit formaat lezen. De wijnjarentabel is ook maar een klein bestand en het werkt ook goed op oudere smartphones.

Lees hier meer over de wijnjarentabel