Gewoon een leuk wijnfestival in Maastricht

Gewoon een leuk wijnfestival in MaastrichtNa het succes van afgelopen jaar strijkt Kannen & Kruiken voor een vierde editie neer in Maastricht. Gewoon een leuk wijnfestival in het zuiden van het land.

Van vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september kan men uitgebreid genieten in mooie Stadspark aan de zijde van de Tapijnkazerne. Zowel voor kenners als beginnende bier- of wijndrinkers zijn volop nieuwe smaken te ontdekken dankzij het grote aanbod fijne wijnen en krachtige bieren. Gerechten uit mobiele keukens en live muziek complementeren de sfeer in het park.

Bier drinken op een wijnfestival

Ambachtelijke bierbrouwers brengen een weekend lang hun lekkerste bieren aan de man. Het vloeibare goud komt in alle kleuren en smaken aan bod, uit de fles of van de tap. Bierkenners komen flink aan hun trekken bij het ruime assortiment, en ook voor de beginnende bierdrinkers valt er veel te winnen.

Uitgesmeerd over maar liefst zes barren zijn er meer dan honderdvijftig bieren te verkrijgen. Lokale brouwers als Brouwerij Zuyd en Stadsbrouwerij De Maastrichter Maltezer vullen een bar met hun toppers. Andere barren worden bezet door Jopen, Rock City Brewing en Leffe. Als deze parade van mooie bieren nog niet genoeg is, kan men zich aanmelden voor een bierproeverij. Biermeester Fred Buddingh vertelt dorstige gezelschappen uitgebreid over de spraakmakende smaken.

Brouwerij Zuyd
Na een aantal brouwavonturen in Nederland, Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland settelde de brouwers van Brouwerij Zuyd zich in de kelders van de voormalige Tapijnkazerne. Vijfhonderd liter bier vloeit telkens uit de kantine; op klassieke wijze gebrouwen, maar met nieuwe, gekke en experimentele ideeën.

Stadsbrouwerij De Maastrichter Maltezer
De afgelopen maanden heeft Stadsbrouwerij De Maastrichter Maltezer verschillende proefbrouwsels gemaakt om samen met het volk van Maastricht de definitieve terugkeer van het Maltezer bier te bepalen. Vanaf 1954 wordt het Maltezer bier gebrouwen, in 2002 sloot de historische brouwerij haar deuren om in 2018 het bier weer op de kaart te zetten.

Natuurlijk wijn drinken op een wijnfestival

Sprankelende nectars, verleidelijk vloeibaar genot. Het assortiment van wijnen weet de beproefde kenner uit te dagen, en de gezellige leek naar nieuwe hoogtes te brengen. Of men nou houdt van een stevige basis of meer geniet van druiven die veel zonuren hebben gekend: de wijnen van De Wijnbar en de Henri Bloem Bar weten de wijnliefhebber te verrassen. Naast het vaste assortiment worden er wisselende specials geschonken onder de toonbank. Elke hoek van het smakenpalet is vertegenwoordigd in meer dan 30 wijnen.

Ook muziek op een wijnfestival
In samenwerking met het Maastrichtse collectief Terra Nova betreden lokale bands, singer-songwriters en Dj’s het podium. Zwijmel weg bij WHYBE en Buzzard’s Brew of dans op Maastrichtse Dj’s Guillaume Colson, HATT.D, Milan Potten, Adriaan Wings en vele andere.

KANNEN & KRUIKEN MAASTRICHT
Vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september
Vrijdag: 15:00 – 01:00
Zaterdag: 13:00 – 01:00
Zondag: 13:00 – 22:00
Stadspark, Maastricht
http://www.kannenkruiken.nl/maastricht