Getest: Vacuvin WineTender & Rapid Ice Cooler

De Vacuvin WineTender is een lichtgewicht ontworpen houder gemaakt van harde kunststof dat speciaal gemaakt is voor de bag-in-box wijnen.

Het is een mooi vormgegeven product in grijsbruine/crème tinten. Je kan de delen in elkaar schuiven en er blijft een pakketje over van 20x30x20 cm voor het makkelijke en eenvoudig opbergen.
De Rapid Ice Cooler is een koelelement zoals we dat allemaal wel eens gezien hebben met vier compartimenten met koelvloeistof. De koelelementen doe je in de vriezer en na een aantal uur kan je deze in de Rapid Ice Cooler zetten. Er kunnen twee koelelementen in de Rapid Ice Cooler.

Kunststof en lichtgewicht zijn de toverwoorden en ideaal voor op de camping, boot of in de tuin. Makkelijk te verplaatsen door middel van het handvat, dus je kan het ook even snel ergens anders neerzetten. Zelfs op oneffen ondergronden als gras en een oneffen stenen bordes blijft de WineTender & Rapid Ice Cooler goed staat. Omvallen doet die echt niet. Het dragen was ook heel makkelijk, je draait de onderkant om en schuift de onderkant in de bovenkant. Met het handvat kan je het dan makkelijk verplaatsen, heel handig.

Onwaarheid?

Bij de productinformatie staat dat de Rapid Ice Cooler de wijn kan koelen binnen tien minuten, maar dat leek mij onmogelijk. Aanvankelijk was ik hier sceptisch over, maar als de Rapid Ice Coolers goed ingevroren zijn lukt het zeker. Wel is het jammer dat ze dóór blijven koelen. Na een tijdje wordt de wijn gewoon té koud. Mocht dat zo zijn kan je de Rapid Ice Cooler er eenvoudig uithalen en weer in de vriezer leggen. Wil de de wijn anders koelen dan kan je hem makkelijk in de groentela van de koelkast doen. Wel eerst de verpakking eraf halen en hupsakee, hij kan erin. Je kan hem natuurlijk ook koelen met verpakking en al en door de ergonomisch vormgegeven kartonnen verpakkingen neemt die drie liter wijn zeer weinig plaats in. Bij rode wijn is het niet raadzaam om de Rapid Ice Cooler te gebruiken, hierdoor wordt de wijn snel te koud. Wel is het mogelijk om één Rapid Ice Cooler te gebruiken, evenals bij de rosé. De wijn wordt wel iets te koel. Is het een zomerdag en de WineTender staat in de zon kan je voor rode wijn net zo goed een Rapid Ice Cooler gebruiken en voor rosé zelfs twee Rapid Ice Coolers.

Wat is de volgorde van handelen

Je haalt de Rapid Ice Cooler uit de vriezer en doet deze in de buitenste randen van de WineTender.

Rapid Ice Cooler
Daarna haal je de bag-in-box uit de verpakking of de koelkast en laat je de plastic wijnzak in de WineTender zakken. De deksel kan erop en het geheel is klaar. Alleen niet vergeten om de plastic beveiliging van de bag-in-box te halen.
De wijn blijft zeker voor uren goed op temperatuur, mits je hem niet in de volle zon laat staan. Dan wordt die tijd aanzienlijk korter. Toen er iets bewolking was in de tuin ging het heel goed met rode wijn en twee koelelementen, de wijn bleef mooi koel. Op feestjes of partijtjes maakt een paar graden verschil ook niet zoveel uit, het is geen proeverij en je neemt deze wijnen alleen voor het genot.

Lastig te sluiten

Het sluiten vond ik in het begin lastig, je bent bang om de wijnzak te beschadigen of zelfs te doorboren. Het zou zonde zijn als je de wijn daarna van de grond moet dweilen.
Na een paar keer het sluiten en het openen te oefenen ging het al beter en de bag-in-box zakken zijn niet zo fragiel als ik dacht. Als je de wijn voor de volgende dag bewaarde vond ik het wel irritant dat je het weer van voren af aan moest doen, de koelelementen moeten weer in de vriezer en de volgende dag begon het ritueel weer overnieuw. Even snel een wijntje nemen op de goede temperatuur is uitgesloten, je moet minimaal 10 minuten wachten voordat de wijn op temperatuur is. Eigenlijk een logisch gevolg waar ik niet over nagedacht had. Het zou mooi zijn als je koelelementen kon kopen die je op 220 volt aan kon sluiten, zo heb je de hele dag een koele wijn ter beschikking. Dit apparaat bestond wel en was de Vinesso Wine Tap & Cooler. Ik had die aangevraagd bij de fabrikant maar die verzekerde mij dat de cooler niet meer in productie was. Weliswaar is het nog wel op verscheidene plaatsen te koop maar is om die redenen ook niet meegenomen in deze bag-in-box test.

De conclusie:

Een goed product, weliswaar met opmerkingen, maar mooi vormgegeven en na wat oefenen heel handig in gebruik. Zowel in gebruiksgemak als visueel heb je er dus wat aan. Ook het uitschenken gaat zeer goed. Een stabiel product dat je bijna niet omver gooit.

Heb je een feestje, barbecue of andere festiviteit met veel mensen dan is dit de beste oplossing. Het mooiste is natuurlijk als je twee exemplaren neemt. Een voor rode wijn en een voor witte wijn. Dat werkt echt grandioos. De hele dag hoef je je niet om de gasten te bekommeren wat betreft de wijn en je houd zeeën van tijd over.
Hou je van bag-in-box wijnen dan kan ik dit product aanraden.
De wijnen van twee en drie liter passen er makkelijk in, de wijnen van vijf liter en meer kan je er jammer genoeg niet in doen.

De WineTender & Rapid Ice Cooler is te koop via IIC bij de www.iicshop.nl en kost € 27,95.

Andere artikelen over de Bag-in-Box 2012 Test vind je hieronder [get_posts tag=”bag-in-box” numberposts=1000]

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!