Getest: Ni Gota Anti druppelfolie van Pulltex

Getest: Ni Gota Anti druppelfolie van Pulltex

Onlangs kreeg ik de Ni Gota Anti druppelfolie van Pulltex opgestuurd door een fabrikant. Als wijnliefhebber en redacteur bij WijnGekken.nl kon ik het niet nalaten deze te testen voor onze lezers.


Een miskoop is zo gemaakt bij wijn en wijnaccessoires en wij bij de WijnGekken proberen jou te behoeden deze fout te maken. Wij testen en proeven erop los en delen deze informatie met onze lezers.

De Ni Gota is gepatenteerd door Pulltex door zijn uitzonderlijke, maar wel vreemde vormgeving voor een anti druppelfolie. De anti druppelfolie moet het nadruppelen bij wijn uitschenken tegengaan en ervoor zorgen dat er geen druppels ontstaan op je mooie tafelkleed of designtafel. Het staat ook zeer slordig dat je als gastheer of -vrouw de wijn uitschenkt bij vrienden of kennissen en dat je dan wijn morst. Hiervoor is de Pulltex Anti druppelfolie ontworpen. Op zich een mooi concept waar ik al verschillende van in huis heb, weliswaar in een andere vorm en niet met de exotische inkepingen, maar gewoon in een ronde vorm.

Getest: Ni Gota Anti druppelfolie van Pulltex De Ni Gota Anti druppelfolie van Pulltex is zeker vreemd vormgegeven. Je doet de brede kant in de hals van de fles en de twee bovenste inkepingen komen tegen elkaar aan en voorkomt dat de Ni Gota Anti druppelfolie geheel de fles inschuift. Dit kan wel gebeuren bij gewone anti druppelfolies en dat is met de Ni Gota dus uitgesloten, dat is in ieder geval wat ze bij Pulltex beweren.

De test van dee Ni Gota Anti druppelfolie van Pulltex
Ik heb de Ni Gota Anti druppelfolie van Pulltex bij meerdere halsvormen en wijnflessen getest en ik ben er niet enthousiast over. Op zich werkt de Ni Gota Anti druppelfolie wel goed. De druppels blijven binnen de folie hangen en glijden tijdens het terugzetten weer mooi terug in de fles. De problemen ontstaan pas bij het geheel uitschenken van een fles wijn. Hoe verticaler de Ni Gota Anti druppelfolie komt, des te meer wijn er gemorst wordt. Het probleem lijkt dat de folie niet geheel tegen de fles aangedrukt en toch een ruimte ontstaat tussen de anti druppelfolie en de hals. Hierdoor gaat de wijn dus lekken tussen de fles en de folie in. Het maakt niet uit of je de binnenkant van de fles (of de buitenkant van de Ni Gota Anti druppelfolie) nat maakt. Bij een natte folie creëer je een soort van vacuüm alleen helpt het niet.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin