Gaat India eindelijk de wereld veroveren met de wijnen

wijnproductie in Nashik, IndiaDruivenproductie in India enorm gestegen.

Er is veel vraag naar wijnen uit India. De productie in Nashik is afgelopen jaar met 55% gestegen. Wereldwijd is de vraag naar wijn uit India groot, maar dat is niet de reden waarom het druivenareaal flink toegenomen is.

Flinke hagelstormen in India verwoesten de druivenoogst

India, en vooral Nashik, heeft afgelopen jaar enorme hagelstormen gehad die ongeveer 30% van de druivenoogst hebben vernietigd. Hierdoor heeft het overkoepelende orgaan besloten om de productie op te voeren.
In totaal is het druivenareaal gestegen naar 175.000 hectare, hieronder vallen ook de tafeldruiven die niet voor de wijnproductie geschikt zijn.

Voor de lokale markt zijn de wijnen van Nashik niet populair, maar wereldwijd is de vraag toegenomen. De prijzen zijn laag doordat de arbeidskosten ook laag zijn. Ook is de grondprijs enorm laag.

Een bijkomend probleem is wel dat als er een overvloedige oogst een dezer jaren komt, de prijzen enorm gaan dalen door de overcapaciteit. Hier kan de gemiddelde consument niet mee zitten want de prijzen zullen dan nog meer onder druk komen te staan.

Martin