Gaan de wijnhandelaren ten onder van de slechte wijnverkoop?

De wijnverkoop is in het eerste halfjaar dramatisch gekelderd!

8 % (!) is er minder wijn verkocht!

Volgens de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren komt dat door de accijnsverhoging van 18 procent die op 1 januari inging.

Uit de eerste cijfers, die donderdag 12 september bekend werden gemaakt, blijkt dat dat het eerste halfjaar ongeveer 16 miljoen liter minder wijn (!) is verkocht. ,,De laatste accijnsverhoging was een brug te ver. We drinken minder wijn of kopen de wijn over de grens. Zo gaat de Nederlandse wijnhandel ten onder en loop de schatkist inkomsten mis,’’ zegt KVNW-voorzitter Peter van Houtert.

Maar zijn de consumenten minder wijn gaan drinken? Nee! Uit onderzoek van bureau Trendbox blijkt dat Nederlanders hun wijn veel vaker over de grens halen. Zo wordt vooral in Duitsland steeds meer wijn gekocht. ,,Want terwijl de wijnaccijns in Nederland de laatste jaren zijn gestegen, wordt bij onze Oosterburen nog altijd het nultarief gehanteerd.’’

Dus als de Nederlandse wijnhandelaren hun wijnen willen verkopen dan zullen ze toch wat moeten doen. De consument komt niet naar hen toe….maar zij moeten naar de consument om te laten zien dat HUN wijnen koopwaardig zijn….

En laten de WijnGekken nu dát gat goed kunnen opvullen. Door middel van het promoten van de wijnen die de wij proeven voor de wijnhandelaren, kunnen zij hun wijnen aanprijzen. Wij vormen het geweten van de consument. De consument is niet gek! De consument is nog steeds best bereid om voor een goede wijn met een schappelijke prijs geld neer te leggen…..

Dus mochten er wijnhandelaren zijn die graag met ons in contact willen komen…mail ons op info@wijngekken.nl.

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!