fundovino

Fundovino; lanceer of steun een wijnproject!

le 1er site de financement participatifCrowdfunding wordt steeds populairder in Nederland.

Crowdfunding is hot en ook in Nederland

Stel je hebt een goed idee voor een onderneming en je zit te springen om geld maar je hebt het niet, of je krijgt niks van de bank. Het werkt als volgt: je presenteert jouw project op een crowdfunding platform op internet en je vermeld het bedrag wat je nodig hebt. Nu kunnen mensen die geïnteresseerd zijn investeren in jouw project. Het idee is dat veel kleine bedragen van verschillende mensen samen het benodigde bedrag bij elkaar kunnen krijgen. Dit in tegenstelling tot lenen van een bank of grootinvesteerders, waarbij één of hooguit enkele investeerders een groot bedrag inbrengen.

In Nederland bestaan er al enkele crowdfunding platforms zoals www.horecacrowdfunding.nl, voor concepten in de, juist, horeca of www.symbid.nl. Internationaal heb je bijvoorbeeld www.kickstarter.com of www.indiegogo.com. Allemaal leuk en aardig, maar wat heeft dit nu met wijn te maken? Het volgende; er is sinds kort een nieuw crowdfunding platform, ditmaal gericht op de wereld van WIJN: Fundovino!

fundovinoProjecten die op Fundovino te steunen zijn variëren van het adopteren van een stukje wijngaard, tot het redden van een zeldzame en met uitsterven bedreigde druivensoort (de Dureza, voorvader van de Syrah) of het maken van een documentaire over de verandering van een wijngaard naar een biologische wijngaard (zie de link naar de teaser hieronder!). Veel verschillende projecten dus, maar met één gezamenlijke factor; wijn!

Behalve een project steunen is het dus ook mogelijk om zelf een idee te lanceren. Dus ben je een wijnmaker en heb je een nieuw vat nodig, heb je een wijnwebwinkel maar wil je graag een “echte”, maak je mooie aparte wijnglazen… Afijn, heb je een puik idee èn de banken verkopen een “nee” als het op financiering aankomt; zet het op Fundovino, deel het met zoveel mogelijk mensen, geef aan wat je geeft of doet in ruil voor een bepaald bedrag, en maak je droom met behulp van “the crowd” mogelijk!

Kijk op Fundovino voor meer informatie over het lanceren of sponsoren van een wijnproject. Doen!

De teaser van de documentaire vind je op http://youtu.be/d2fHWeGC0w0

Bianca van der Ven_grootBianca van der Ven is dol op wijn en op koken. Bezig met SWEN-II en een aankomend Vinoloog van de Wijnacademie (start opleiding 2015).

Meer info en leuke artikelen vind je op http://wijnologie.nl/