Friuli on Tour voor de leergierige wijnproever

friuli on tour, wijnproeverij, italië

Op maandag 19 november wordt er in het Sofitel Legend The Grand te Amsterdam een seminar en proeverij gegeven.


Tussen 12.00 uur en 13.30 uur wordt het seminar gegeven en de zaal is open voor de proeverij om 12.30 uur. Het seminar wordt voorgezeten door Ian d’Agata en Janna Rijpma en heeft als onderwerp: ‘De druif Friulano en andere druivenrassen uit Friuli Venezia Giulia’.
Ian d’Agata is een van de bekendste wijnexperts van Italië en werd uitgeroepen tot beste wijnjournalist van Italië in 2012 door het Comitato Grandi Crus d’Italia. Ian schrijft over de wijnen van Italië, Bordeaux en Canada voor International Wine Cellar Stephen Tanzer en schrijft met regelmaat voor Decanter.
Hij is de auteur van The Ecco Gids voor de beste wijnen van Italië en een jaarlijkse, tweetalige gids voor Excellence in Italiaanse Wijnen. Hij is co-directeur van de ‘Rome International Wine School’, en geeft lezingen over Italiaans eten, wijn en culturele geschiedenis voor het programma ‘New York University’s Food Sciences Master’.

De overzichtsproeverij

Deze overzichtsproeverij, van 13.00 tot 18.00, geeft de wijnprofessional en wijnenthousiast de unieke kans om een beeld te vormen van Friuli door de aanwezige 150 wijnen te proeven en hun hoge kwaliteit te beoordelen.

De proeverij vindt plaats in het Sofitel Legend The Grand te Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam.

Het hotel beschikt over een parkeergarage waar u voor € 6,50 per uur kunt parkeren en in verband met de verwachtte drukte is reserveren wel nodig.

Andere parkeermogelijkheden zijn onder andere in:
Parking Amsterdam Centraal, Prins Hendrikkade 20A
Parking Waterlooplein, Valkenburgerstraat 238
Parkeergarage Markenhoven, Anne Frankstraat 220
Piet Hein garage, Piet Heinkade 1
Parkeerplaats Ruyterkade, tegenover het gebouw van de Kamer van Koophandel: de Ruyterkade 5

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin