Fraude met Franse wijn uit Bordeaux aan banden

Fraude met Franse wijn uit Bordeaux en Bourgogne wordt massaal gedaan Met Grand Cru wijnen uit Bordeaux en Bourgogne wordt massaal gefraudeerd. Maar fraude met Franse wijn is nu misschien wel afgelopen.

Fraude is van alle tijden, maar de Chinezen zijn wel heel goed in het namaken van diverse dingen.
Het is bekend dat Chinezen veel dingen kopiëren. De Ali Baba’s in China doen goede zaken en er komen steeds meer van dit soort bedrijven bij. Ook de Nederlanders hebben Ali Baba en zijn soortgelijke massaal gevonden en bestellen met de app miljoenen producten in China.

Niet alleen de telefoons, horloges en tal van andere producten worden gekopieerd, met wijn is het ook zo en met name Grand Cru wijnen uit Frankrijk. Tal van Grand Cru wijnen uit de Bordeaux en de Bourgogne worden massaal vervalst. Lege flessen, capsules en etiketten worden verzameld of nagemaakt en gevuld met slechte bulkwijnen uit de Bordeaux of uit Spanje. Het is een spelletje waar veel geld mee te verdienen is.

China is dol op Bordeaux wijnen

Chinezen zijn dol op Bordeaux wijnen. Niet dat ze er verstand van hebben, maar een Grand Cru wijn uit de Bordeaux geeft je aanzien. Schenk je een Grand Cru de Bordeaux uit bij de zakenpartners of met je vrienden, dan stijg je op de sociale ladder, want aanzien en respect is heel belangrijk in China.

Fraude met Franse wijn in de rechtszaak

Het Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux (het CIVB) is een rechtszaak begonnen in China en heeft die gewonnen. Het Conseil vertegenwoordigt meer dan 7000 wijnboeren in de Bordeauxstreek en het gezamenlijke verband vond dat het wel tijd was geworden voor een rechtszaak.

Fraude met Franse wijn is nu ten einde?

Aan de fraude is nu misschien wel ten einde gekomen omdat het CIVB de rechtszaak heeft gewonnen. Het gerechtshof in China heeft het nu bij wijze van wet dit verboden en er zijn hoge celstraffen in het verschiet gesteld.

Nu blijft het nog de vraag of het in het grote China wel te handhaven is. Tal van louche handelaren en fraudeurs hebben belang bij de verkoop van dit soort wijnen. Laag geklasseerde wijnen uit de Bordeaux zijn al erg duur in China, maar Grand Cru wijnen zijn bijna niet te koop en als je ze kunt vinden, zijn ze bijna niet te betalen. Fraude met Franse wijn is daarom erg winstgevend en zal naar mijn mening ook niet zo snel ophouden.

Fraude met Franse wijn, Mouton Rothschild

#fraude #wijnfraude #fraudemetfransewijn #grandcrudebordeaux #grandcrubourgogne