Franse wijn zeer geliefd in het buitenland

wijn

De uitvoer van Franse wijn heeft vorig jaar een recordbedrag bereikt. Vooral de export van wijnen uit het hogere segment naar de Aziatische markt is hiervoor verantwoordelijk.

Dat meldt de Franse douane. België is samen met Duitsland en Nederland de grootste afzetmarkt voor de goedkopere wijnen(….).

wijn nederlandNa een dip in 2009 ging de export van Franse wijn weer in stijgende lijn. Vorig jaar is er voor 5,6 miljard euro uitgevoerd, meteen een nieuw record.

Volgens de Franse douane profiteert de sector van de toegenomen vraag naar wijnen uit de hogere prijsklasse (meer dan 20 euro per liter).

Vooral op de Aziatische markt, met China en Hongkong, maar ook in de VS en Groot-Brittannië is de vraag naar duurdere wijn gevoelig gestegen.

Sinds 2009 steeg de Aziatische vraag naar Franse wijn met gemiddeld dertig procent per jaar.

De Belgische markt is minder verzot op de duurdere wijnen. Samen met Nederland en Duitsland is ons land de grootste afzetmarkt voor wijnen uit de laagste prijscategorie (tussen 2 en 5 euro). Het merendeel van de Franse wijn wordt trouwens nog steeds uitgevoerd naar Europa.

Bron: www.demorgen.be

Zo zie je maar weer….de goedkoopste wijnen naar de sterkste landen…. en HIER kan je alle door ons geproefde wijnen tot € 5 vinden!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!