Fietsen langs de Belgische wijndomeinen

wijngaard

Wat is er nu lekkerder dan met jouw fietsje (eventueel met een klein hulpje achterop..) een beetje rond te toeren tussen de wijngaarden?

Gunter Hauspie van Sport.be heeft er een hele toer aan gehad om het volgende artikel te schrijven over de nieuwe Vintage Heuvelland Fietsroute. Ja, u leest het goed… we hebben het hier over de Belgische (West-Vlaamse) wijndomeinen.

wijngaard-016De Westhoek stelt de nieuwe Vintage Heuvelland Fietsroute voor. De route is 24 km lang en verbindt tien wijndomeinen in het Heuvelland. In bierland Vlaanderen zou je haast vergeten dat er ook wijn verbouwd wordt én dat het prettig fietsen is langs de wijngaarden.

De Westhoek profileert zich als een belangrijke speler in de Belgsiche wijnbouw, die hier en elders in de lift zit. De Vintage Heuvelland Fietsroute maakt gebruik van de knooppunten op het begin dit jaar vernieuwde West-Vlaamse fietsnetwerk. Onderweg fiets je langs tien wijndomeinen in het diepe en heuvelachtige zuiden van West-Vlaanderen.

De route is maar 24 kilometer lang, maar je wordt onderweg dan ook verleid om regelmatig af te stappen bij een van de wijndomeinen of bij één van de cafés of brasserieën waar je hun wijnen kunt proeven. Informatieborden geven uitleg over de domeinen, de druivensoorten en de wijnen.

De Vintage Heuvelland Fietsroute werd ingereden samen met de wijnbouwers op vrijdag 23 september. Tijdens de officiële opening heeft Toerisme Heuvelland de nieuwe brochure ‘Wijnbouw in de Westhoek’ voorgesteld. De brochure toont het toeristische aanbod in de regio rond het thema wijnbouw. Heuvelland is erkend als wijnbouwgebied.

De wijnen krijgen een grondige controle en een Appellation Contrôlée als kwaliteitslabel. De fietsroutekaart is gratis verkrijgbaar bij de wijnbouwers, de diensten voor toerisme van de Westhoek en bij Westtoer via shop.westtoer.be of 050/30 55 00. Meer info via www.toerismewesthoek.be.

Dus als het even kan: op de fiets door het Belgische Vlaamse land….

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!