Farina kiest voor Verbunt Wijnkopers

Farina

Farina heeft gekozen voor Verbunt en laat Verbunt Wijnkopers nu een vaste leverancier zijn van www.wijngekken.nl.

Zij zien graag dat wij hun wijnen onafhankelijk beoordelen en aandacht schenken aan hun producten.

Dan is het ook leuk om u mede te delen dat per januari 2017 Verbunt Wijnkopers de exclusieve importeur in Nederland is geworden voor het Italiaanse wijnhuis Farina.

In 2015 is dit wijnhuis tijdens The International Wine and Spirit Competition uitgeroepen tot “Best Italian producer of the year”. Met onderscheidende wijnen op diverse prijsniveaus, beschouwt Verbunt Farina als een welkome aanvulling op het assortiment.

Farina is uitgeroepen als de beste Italiaanse wijnproducent

Dat Farina en Verbunt Wijnkopers goede partners zouden zijn, was bij de eerste ontmoeting direct duidelijk. Beide bedrijven zijn familiebedrijven en dat schept een band. Als familiebedrijven delen de organisaties normen en waarden die de basis vormen voor een succesvolle samenwerking. Naast traditie, passie en toewijding, staan bij Farina transparantie en vernieuwingen op het gebied van wijnbouw centraal, waarmee er veel raakvlakken met wijnimporteur Verbunt zijn.

Farina is gevestigd in Valpolicella, ten noorden van Verona, waar al eeuwenlang wijn wordt gemaakt; van de populaire Valpolicella tot de roemrijke Amarone wijnen.

Het wijnhuis Farina is meer dan 100 jaar geleden ontstaan uit de ambitie van de familie Farina om wijnen van hoge kwaliteit te produceren en te exploiteren. Vandaag de dag zijn neef en nicht Claudio en Elena Farina verantwoordelijk voor het bedrijf. Zij vormen de derde generatie en samen met Claudio’s vader Sandro, blijven zij Farina ontwikkelen als een onderscheidend wijnhuis.

Verbunt wijnkopers is trots

Sandro’s ruime ervaring zorgt voor het historisch besef en verzorgt de veelal zeer lang bestaande klantcontacten. Elena voegt haar vrouwelijke ‘touch’ in het proces van wijn maken toe en Claudio is met zijn vastberadenheid en nieuwsgierige aard de motor van Farina.

Op de vraag waarom Farina voor Verbunt heeft gekozen als importeur voor de Nederlandse markt antwoordt Claudio: “When we had the first meeting with Verbunt, I knew the first five minutes; this is the company we are going to work with. How did I knew so fast? The energy was good and when the energy is good, I don’t need more information.”

Voor meer informatie: http://www.farinawines.com/

Natuurlijk zullen de professionele wijnproevers van Wijngekken.nl de wijnen van Farina onafhankelijk voor u proeven. Lees later de proefrecensies op www.wijngekken.nl