Exportcijfers wijn stijgen fors in Nieuw Zeeland

nieuw zeeland wijnHet gaat goed met de wijnindustrie van Nieuw Zeeland

De exportcijfers liegen er niet om. Het gaat goed met de export van wijn uit Nieuw Zeeland.
Nieuw Zeeland heeft ook een uitermate goed klimaat voor wijn. Bekend zijn de Sauvignon Blanc van dit land, maar ook de Pinot Gris en de Pinot Noir timmeren aan de weg. Verder zijn er ook nog heel mooie wijnen op het noordereiland die gemaakt zijn van Cabernet Sauvignon en Merlot.

Nieuw Zeeland timmert de laatste jaren goed aan de weg met zijn wijnen. De export is gestegen tot $ 1,54 miljard en het is een stijging van 14 procent t.o.v. 2014.
Nieuw Zeeland exporteert tegenwoordig naar meer dan 90 landen over de hele wereld en dat was een paar jaar geleden écht niet zo.
De grootste stijging was naar de wijnmarkt van de USA, wel 26% stijging liet het land het afgelopen jaar zien. Canada is goed voor een stijging van 18 procent en ook naar de ’thuismarkt’, het Verenigd Koninkrijk, liet een spectaculaire groei zien van 12 procent.

Jammer genoeg blijft Nederland een beetje achter, de stijging naar Nederland was maar een paar procentjes en dat verdienen de wijnen uit Nieuw Zeeland niet.
Misschien komt dat omdat de meeste wijnen uit Nieuw Zeeland niet tot de goedkoopste behoren. Bijna alle wijnen worden op fles geëxporteerd en daar hangt een prijskaartje aan.

Martin