Export wijn uit Nieuw Zeeland maar recordhoogte

druivenrassen van Nieuw ZeelandExport van Nieuw-Zeelandse wijnen zorgt opnieuw voor record

De exportwaarde van wijnen uit Nieuw Zeeland steeg ook het afgelopen jaar tot recordhoogte. Door een stijging van 14% in 2015, ten opzichte van het jaar daarvoor, wordt de exportwaarde nu geschat op $ 1.54 miljard Nieuw-Zeelandse dollars. Er was ook al een aanzienlijke stijging in 2014 waar te nemen. Vooral Nederlandse consumenten waarderen de Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland. Pinot Noir en Merlot blijven nog achter, maar dat is een kwestie van tijd, volgens insiders. Vooral wijn die gemaakt is van het druivenras Merlot heeft veel concurrentie vanuit de hele wereld. Het is dus de vraag of Merlot met een hoger prijskaartje het zal redden, aan de kwaliteit zal het niet liggen.

Exportmogelijkheden wijn uit Nieuw Zeeland

De diversiteit van Nieuw-Zeelandse wijnen werd op ProWein uitgebreid besproken. Vooral de Sauvignon Blanc en Pinot Noir zijn exportgiganten en brengen veel geld in het Nieuw Zeelandse laatje.

Nieuw-Zeelandse wijn wordt naar meer dan 90 landen geëxporteerd. Wijn is het op 5 na belangrijkste exportproduct van Nieuw-Zeeland.