Export van Nieuw-Zeelandse wijn stijgt tot recordhoogte

Dit worden de nieuwe druivenrassen van Nieuw ZeelandHet gaat goed met Nieuw Zeeland. Prachtige zomers maken prachtige wijnen en Nederlanders zijn dol op de sauvignon blanc uit Nieuw Zeeland.

De wijnexport van Nieuw-Zeeland is gestegen tot recordhoogte. Met een waarde van $ 1.37 miljard Nieuw-Zeelandse dollars, een stijging van 8,2%, is wijn het op vijf na grootste exportproduct van het land. Nederland is één van de belangrijkste exportmarkten voor Nieuw-Zeelandse wijnen. De exportwaarde steeg het afgelopen jaar dan ook met maar liefst 25%. De sterke vraag vanuit belangrijke markten is een goed voorteken voor de wijnmakers, die nu volop bezig zijn met de oogst van 2015.

“De positieve vooruitzichten op een oogst van uitstekende kwaliteit, hebben te maken met het prachtige zomerweer van de afgelopen maanden. De warme, droge zomer van 2015 heeft absoluut bijgedragen aan de groei en het rijpen van de druiven. Nu de herfst langzaam intreedt, voorzien wij een uitstekende, zij het kleinere, oogst in al onze wijn producerende regio’s”, aldus Philip Gregan, CEO van New Zealand Winegrowers.

“Hoewel we verwachten dat de oogst van 2015 aanzienlijk kleiner zal zijn dan vorig jaar, wordt de omzet komend jaar op peil gehouden door de voorraad van het oogstjaar 2014”, vult Gregan aan.

International Sauvignon Blanc Celebration 2016

Er is geen twijfel over mogelijk dat Sauvignon Blanc bijzonder is, zeker in Nieuw-Zeeland. Dit druivenras is verantwoordelijk voor de ontdekking van Nieuw-Zeeland als wijnland. Maar liefst 85% van alle geëxporteerde wijn uit Nieuw-Zeeland is Sauvignon Blanc.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of google+!