Explosieve groei bulk wijnen vanuit Zuid-Afrika

Bulkwijn

In de eerste helft van 2013 heeft Zuid-Afrika 40% meer aan volume wijn geëxporteerd dan vorig jaar!

Dit komt, volgens de Zuid-Afrikanen, met name door de hele goede oogsten in 2012 en 2013, een lage stand van de rand en een wereldwijd tekort aan wijn door kleinere oogsten in Europa.

wijntankstationHet grootste deel van deze groei is te wijten aan de export van bulk, die met maar liefst 66% is toegenomen. Een opmerkelijk verschil ten opzichte van concurrent Argentinië, waar de eerste vier maanden van het jaar de export qua volume behoorlijk terugliep (daling van 23,2%).

Het afgelopen half jaar liet echter ook een terugkeer naar gebottelde wijn zien, waardoor de negatieve trend voor deze categorie in 2012 nu is omgebogen in een groei van 8%..

De vier grootste markten voor gebottelde wijn, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Nederland, lieten allemaal een vooruitgang zien voor gebottelde wijnen.

(Bron: Productschap Wijn/Wijninformatiecentrum (PW/WIC))

Het zou natuurlijk ook te maken kunnen hebben met de Europese economische crisis. Wijn willen we natuurlijk allemaal wel drinken en we blijven dat dan ook doen, maar wel zo goedkoop mogelijk….(helaas….)

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!