Europese wijnstad 2014….Jerez de la Frontera !

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera is bijna synoniem van sherry, de met alcohol versterkte wijn van droog tot mierzoet, die in Spanje ‘vino de Jerez’ wordt genoemd. Eindelijk mag de stad zich nu ook ‘Europese wijnstad van het jaar’ noemen.

Jerez de la FronteraTijdens de 17e editie van deze verkiezing door RECEVIN, het Europees netwerk van wijnsteden, nam Jerez het op tegen de Galicische stad Cambados. Op 18 november werd in Marsala op het Italiaanse eiland Sicilië besloten dat Jerez de la Frontera de eer ten beurt valt. Masala was wijnstad van 2013.

Middels een video wilde de wijnstad in Andalusië benadrukken hoezeer de stad vereenzelvigd kan worden met wijn. De meeste bodega’s liggen in het historische centrum en volgens de bevolking ruikt het op straat zelfs naar sherry.

Met rollende wijnvaten, gallopperende paarden, klinkende sherryglazen, flamenco-beelden en sensuele rode lippen nippend aan een glas fino, moest duidelijk worden hoezeer Jerez de la Frontera de titel verdiende.

Wijnstad

In 2014 zal de stad er dan ook alles aan doen om activiteiten te organiseren rond wijn en toerisme. Op het gebied van gastronomie, onderwijs, kunst en cultuur zal alles uit de kast gehaald worden om Jerez de la Frontera als wijnstad nog beter op de kaart te krijgen.

Hieronder de mooie promotievideo van Jerez de la Frontera…

http://www.youtube.com/watch?v=pqkx0hj-dgY

Bron: inspanje.nl

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!