Eten, drinken en shoppen in Amsterdam met een Zuid-Afrikaanse sfeer

yada yada market life
Eten, drinken en shoppen in Zaandam en Amsterdam. Snel met de pont en je bevind je in een buitenlandse sfeer.

Yada Yada is dé nieuwe internationale food court van Nederland en bevindt zich aan het Noordzeekanaal op het Hembrugterrein in Zaandam en binnen een pontvaart vanaf Amsterdam. De markt van ruim tweeduizend (!) vierkante meter biedt ruimte aan maar liefst 90 outlets. Naast de dertig food outlets, met a la minute bereid street food van topkwaliteit uit alle werelddelen, is er een royaal aanbod van marktkramen op het gebied van mode, interieur en kunst. De marktkramen worden flexibel verhuurd (per maand of per week) zodat er een levendig en regelmatig wisselend aanbod gegarandeerd is.

Yada yada markt Amsterdam Zaandam, de opening
Yada Yada Market Life – de onofficiële opening.

De Zuid-Afrikaanse Paul Rutzen is initiatiefnemer van Yada Yada Market. Al eerder opende hij een grote food court in Kaapstad. “Bay Harbour Market is gelegen aan het water en loopt sinds de opening als een trein. Het is één grote melting pot van culturen, eten, drinken, kunst en muziek en trekt een zeer gevarieerd publiek aan. Het viel ons op dat hier ook veel Nederlanders op af komen, en vanuit dit oogpunt is het idee ontstaan om het concept naar Amsterdam te brengen. Na enige tijd zoeken viel ons oog op deze locatie; groots, industrieel en aan het water. Het is perfect!” aldus Rutzen.

Yada yada markt Amsterdam Zaandam, het bouwen
Yada Yada is gesitueerd in de oude munitiefabriek op het Hembrugterrein. Het gebouw heeft een complete metamorfose ondergaan, waarbij de industriële elementen behouden zijn. De markt is ruim opgezet met aan weerszijde verschillende food outlets zoals de Rough Kitchen van Marcus Polman en Jord Althuizen. Polman: “Wij brengen op Yada Yada een ode aan het ware vlees.
Yada yada markt Amsterdam ZaandamMet onder andere de nieuwe The Rough Burger, een juicy 200 grams, 100% Aberdeen Angus burger met merg, die wij speciaal voor Yada Yada hebben ontwikkeld. Wij staan met The Rough Kitchen inmiddels op meerdere locaties en Yada Yada is zo’n uniek indoor-foodconcept dat wij hier heel graag onderdeel van zijn.”

Naast tal van food outlets kunnen bezoekers genieten van cocktails en een heel scala aan Zuid-Afrikaanse wijnen. Op een groot podium zijn er elk weekeinde live optredens geprogrammeerd: van klassiek tot hippe singer- songwriters. In de industriële ruimte is een groot indoor-terras ingericht met ruim 400 zitplaatsen om te eten en te drinken. In de zomer is er een buiten-terras met 100 plaatsen.
Yada yada markt Amsterdam Zaandam, eten en drinkenIn het zomerseizoen verzorgen de aanwezige streetfood restaurants en (gast)chefs ook outdoor-cooking. Kinderen kunnen terecht op de speciale kids-plaza, met o.a. een klimmuur, een volleybalveld en verschillende speeltoestellen.

Yada Yada is vanaf 15 november elke donderdag tot en met zondag geopend. Het parkeerterrein voorziet in 600 gratis parkeerplaatsen en is goed te bereiken per auto. Daarnaast wordt er een speciale pont ingezet die elke twee uur afvaart vanaf steiger 14, achter Amsterdam Centraal Station naar de Hembrugkade.


Adres:
Yada Yada Market
Hemkade 18
1506 PR Zaandam

Openingstijden:
Maandag t/m woensdag:              Gesloten
Donderdag:                                 13:00 – 20:00uur
Vrijdag:                                       16:00 – 22:00uur
Zaterdag:                                    10:00 – 17:00uur
Zondag:                                      13:00 – 19:00uur

Voor meer informatie zie: www.yadayadamarket.nl

Yada yada markt Amsterdam Zaandam, gezellig shoppen