Eric Wiebes moet accijnsverhoging terugdraaien

eric wiebes moet de accijnsverhoging terugdraaien
Eric Wiebes, de nieuwe staatssecretaris van Financiën krijgt gelijk een opdracht.

Meer nieuwsberichten…
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”6″ wpp_start=”

    ” ]

Eric Wiebes moet van Detailhandel Nederland de doorgevoerde accijnsverhogingen meteen terugdraaien om zo de ondernemers in de grensgebieden te redden.
Dat schreef Detailhandel Nederland afgelopen maandag in een persbericht. Volgens de organisatie heeft de nieuwe staatssecretaris geen tijd te verliezen en kunnen ondernemers in de grensstreken alleen gered worden als de accijnzen gelijk worden getrokken met die in Duitsland en België.
“De nieuwe staatssecretaris moet meteen aan de slag met de geplande kabinetsevaluatie van de gevolgen van de accijnsverhogingen”, vertelde Sander van Golberlinge, directeur van Detailhandel Nederland.

“Jammer genoeg staat deze pas eind mei geagendeerd en dit moet naar voren worden geschoven. Uit de evaluatie zal namelijk blijken dat de kosten van de verhogingen hoger zijn dan de opbrengsten,” ging hij verder.

Het is volgens Detailhandel Nederland een optelsom. Consumenten gaan allang niet meer alleen naar het buitenland om te tanken en voor tabak. Na de accijnsverhoging op alcohol en de verhoging van de btw naar 21 procent, halen Nederlanders uit de grensstreken veel meer bij de buurlanden en worden er ook de wekelijkse boodschappen gedaan.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *