En de winnaar is….Errazuriz

Als u Wijngekken.nl regelmatig volgt dan weet u wel wie de winnaar zou kunnen zijn…

De recensenten van Wijngekken.nl proeven wijnen, al heel lang. Vele wijnen hebben op de verschillende proeftafels gestaan van evenzovele wijnproducenten.

Van TOPwijnen tot gewone slurpers; niets is teveel (of te weinig) voor de professionele wijnrecensenten van Wijngekken.nl.

Zo nu en dan vallen bepaalde wijnproducenten op en daar maken wij melding van. Zo heb ik al vaker geroepen dat de wijnen van de Chileense wijnproducent Errazuriz op een hoog niveau staan en voor zeer redelijke prijzen verkocht worden.

Nu heeft ook het Engelse wijnblad Decanter Errazuriz ontdekt (beter laat dan nooit… 😉 ) en heeft de eigenaar van Errazuriz, de heer Eduardo Chadwick uitgeroepen als ‘Man of the Year 2018’.

Hier het persbericht…

Decanter heeft Eduardo Chadwick benoemd tot Man of the Year 2018! Groot nieuws waarmee Errázuriz nog beter op de kaart wordt gezet. Zijn indrukwekkende prestaties worden in het artikel nogmaals benoemd en hij wordt hiermee met recht in de spotlights gezet.

Hiermee mag Eduardo zich bij een beperkte lijst van zeer invloedrijke personen in de wijnindustrie rekenen die deze titel in ontvangst hebben mogen nemen.

Viña Errázuriz werd opgericht door Don Maximiano. Tegenwoordig geleidt door Eduardo Chadwick Errázuriz, vijfde generatie die afstamt van Maximiano. Onder leiding van de innovatieve Chadwick werd het productieproces gemoderniseerd waarbij hij het kenmerkende en onderscheidende karakter van het wijnhuis heeft weten te behouden. Eduardo Chadwick wordt beschouwd als hét boegbeeld van de Chileense wijnindustrie.

Eduardo vertrouwt bij het produceren van wijn naast de kennis van zijn familie, ook op die van experts uit verschillende wijngebieden ter wereld. Dankzij de Franse achtergrond van de hoofdwijnmaker hebben de wijnen van Errázuriz een meer klassiek Europees karakter dat hen onderscheidt van andere Chileense wijnhuizen. Hierdoor ontstaan prachtige karaktervolle en complexe wijnen. Nog steeds onder hetzelfde motto waarmee Maximiano in 1870 zijn eerste wijngaard aanplantte: “From the best land, the best wines.”

Lees hier het hele artikel op Decanter: http://bit.ly/2oOw1hM

Dat Eduardo ook een klein beetje ijdel is kan je wel opmaken uit het feit dat zijn TOPwijn Chadwick heet…

HIER en HIER en HIER en wellicht ook HIER kan u diverse proefrecensies lezen van de wijnen van Errazuriz.

Benieuwd naar de wijnen van Errázuriz of zin om ze weer te proeven, omdat je al overtuigd bent? Kom dan naar het Amsterdam Wine Festival op 16-17-18 maart in de Westergasfabriek in Amsterdam, er staan 24 wijnen van Errázuriz om te proeven!