En de BESTE SOMMELIER van West-Vlaanderen is geworden….

Beste sommelier

Ieder jaar worden op vele locaties altijd de besten van een of ander gekozen. In dit geval gaat het om de BESTE SOMMELIER van West-Vlaanderen.

De 23-jarige Lisa De Clerck is verkozen tot sommelier van het jaar voor de provincie West-Vlaanderen. De Brugse werkt in het restaurant ‘t Jong Gerecht en wist de sommeliers van de restaurants Hertog Jan en De Jonkman te verslaan.

Lisa De Clerck (23) is bijzonder trots. Sinds afgelopen weekend mag de Brugse sommelier zichzelf sommelier van het jaar voor West-Vlaanderen noemen. Ze kreeg de meeste stemmen achter haar naam.

1e18058a-b229-11e4-9b13-78409f5e3411_originalDe wedstrijd ‘Sommelier van het jaar’ wordt georganiseerd door het jaarboek voor gastronomie Foodprint, in samenwerking met het Kortrijkse bedrijf Meyhui. De organisatoren hadden per provincie drie sommeliers gekozen en de consument mocht stemmen.

Voor onze provincie stonden er klinkende namen op de lijst: Gregory Van Acker, die sommelier is in het restaurant de Jonkman in Sint-Kruis en Dries Corneillie, die als sommelier in Hertog Jan in Zedelgem werkt.

Lisa De Clerk, medezaakvoerder van het restaurant ‘t Jong Gerecht in de Langestraat, is een oudleerling van de gastronomische school Ter Groene Poorte in Brugge. Zij runt haar zaak samen met de twee jonge chefs Emmanuel Niess en Marc D‘haens.

Italiaanse wijnen

‘Ik ben bijzonder gelukkig dat ik uitgeroepen werd tot sommelier van het jaar voor West-Vlaanderen’, zegt Lisa. ‘Op 16 maart wordt in Gent de nationale winnaar bekendgemaakt. Ik ben in onze zaak zelf heel wat met wijn bezig. Zo zoek ik bij alle gerechten passende wijntjes. Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar Italiaanse wijntjes, vooral de wijn uit de streek van Toscane.’

‘De Franse wijnen verdwijnen natuurlijk niet en ik neem die steeds op in het menu. Verder heb ik ook telkens een wereldwijn die ik zal aanbevelen. Dat varieert van wijn uit Chili of Nieuw Zeeland.’

Bron: Nieuwsblad.be

Proef smakelijkkk…..
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!